NENO KALUĐEROVIĆ UČIO KAVČANE KAKO DA SPALE TELA I UNIŠTE IH KISELINOM?! Tužilački spisi otkrivaju jezive detalje o "heroju sa Cetinja"!

Autor:

Hronika

30.09.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema navodima tužilačkih spisa, Cetinjanin je preko Skaj aplikacije davao savete Kašćelanu kako da tela ubijenih Hodžića i Spahića spali i da sipa kiselinu kako bi se uklčonili biološki tragovi.

NENO KALUĐEROVIĆ UČIO KAVČANE KAKO DA SPALE TELA I UNIŠTE IH KISELINOM?! Tužilački spisi otkrivaju jezive detalje o "heroju sa Cetinja"!

Foto: Društvene mreže/Tanjug/AP

Takođe, jedna od uloga Kaluđerovića bila je, kako navode tužioci, da uništi automobil koji je korišćen u dvostrukoj likvidaciji i otmici u Spužu.

Cetinjanin Nenad Kaluđerović prvo je „raščišćavao” put pripadnicima Kavačkog klana dok su prevozili otetog skalara Mila Radulovića iz Spuža u Kotor, a potom je vođ te zločinačke grupe Slobodanu Kašćelanu objasnio kako da se otarasi tela ubijenih Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, navodi se u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) podignute protiv 31 pripadnika te kriminalne grupe Radoja Zvicera.

U Spužu, 14. oktobra 2020. godine, desilo se ubistvo Damira Hodžića, kamenorezca, i njegovog zeta Spahića, koji nije imao krivični dosije. Tog istog dana, Milo Radulović je kidnapovan i kasnije, posle dva meseca zlostavljanja i iznuđivanja informacija o Škaljarima, likvidiran.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Damir HodžićBel

Specijalni tužioci su pronašli dokaze koji sugerišu da je Slobodan Kašćelan istog dana kada su ubijena dva Barana i Radulović kidnapovan, obavestio Nenada Kaluđerovića putem šifrovane Ski aplikacije. Kašćelan je Kaluđeroviću rekao da će kidnapovanog Radulovića dovesti u unapred pripremljenu kuću u Kotoru, gde će biti iznuđene informacije o njegovoj zločinačkoj organizaciji, a potom će biti surovo ubijen iz osvete i netrpeljivosti prema svojoj zločinačkoj organizaciji.

Nakon ovih događaja, Kaluđerović je preuzeo svoju ulogu u kriminalnom planu. On je upravljao vozilom "pasat", koje su koristili Belivuk Veljko i Marko Miljković da bi oteli Radulovića iz Spuža i prevezli ga do kuće okrivljenog Davora Perovića u mestu Sutvara.

-...Upravljajući vozilom ’pasat’, okrivljeni Belivuk Veljko i Marko Miljković raskrčili su put preko Podgorice i Cetinja do 19. krivine lokalnog puta koji od Cetinja preko Njeguša vodi ka Kotoru, čime su okrivljeni Beljuk omogućili Veljka i Marka Miljkovića da tim pravcima izbegnu policijske patrole, odakle su okrivljeni Kašćelan Slobodan i Vladimir Vučković preuzeli nadzor nad vozilom Audi K7 okrivljenih Belivuka Veljka i Marka Miljkovića, kojim su prevozili otetog oštećenog Radulovića. Mileta, koji ih je sproveo do kuće sa stanovima okrivljenog Perović Davora, u mestu Sutvara.-

Republika

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Prema optužnici, Kaluđerović je naučio Kašćelana kako da uništi tela ubijenih Hodžića i Spahića i ukloni biološke tragove. Predložio je da tela spale uz pomoć automobilskih guma i da sipaju kiselinu i dimer u unutrašnjost njihovog vozila, u kojem su došli na navodni sastanak, a kojim su potom prevozili njihova tela nakon ubistva. Takođe, Kaluđerović je imao zadatak da uništi automobil koji je korišćen u ovim zločinima.

Optužnica takođe navodi uloge drugih članova kriminalne grupe u ovim strašnim zločinima, uključujući Hodžića i Spahića koji su ubijeni, kidnapovanje Radulovića, mučenje i na kraju njegovo ubistvo.

Ko je Neno Kaluđerović?

Cetinjanin Nenad Kaluđerović godinama je punio novinske stupce rezervisane za crne hronike.

Odlukom Apelacionog suda 2013. godine pravosnažno je oslobođen optužbi za ubistvo Željka Jovanovića ispred kafe-bara „Ambasador“ 13. avgusta 2006. godine na Cetinju.

U oktobru 2021. godine uhapšen je pod optužbom da je počinio krivično delo terorizam u danima kada su na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru. On je takođe oslobođen te optužbe.

Saslušao ga je krajem leta 2022. godine, nakon likvidacije Vuka Borilovića, koji je u ubilačkom pohodu ubio 10 sugrađana, među kojima i dvoje dece.

Tužilaštvo je ispitivalo da li je Borilović pogođen hicem iz Kaluđerovićevog pištolja, a na kraju je utvrđeno da je Cetinjanin ubijen hicima iz policijskog pištolja.

Kaluđerović je bio i među okupljenima na protestu u martu ove godine, gde je napadnut tadašnji predsednički kandidat Pokreta Evropa sada Jakov Milatović.

On je na listi intelektualaca koju je objavio DPS, a koji su podržali predsjedničkog kandidata te stranke Mila Đukanovića.

Nakon što je objavljeno da pripadnici Odeljenja specijalne policije tragaju za Kaluđerovićem, na društvenim mrežama su se aktivirali branioci njegovog lika i delovanja, uglavnom učesnici protesta protiv ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 2021. godine.

Ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću poručili su da je „započeo tvrd orah”, ali i da se „brata ne daju”.

Džabe su lanci i okovi, sokolovi nisu vezani“, napisao je na Tviteru cetinjski „aktivista“, aludirajući na Kaluđerovića u istoj seriji, prenose Vijesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading