BRNJAK I JARINJE ZATVORENI, NA KIM I DALJE NAPETO: Bez slobode kretanja na severu Kosova nakon terora Kurtijevih specijalaca

Autor:

Vesti

30.09.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija na administrativnim prelazima je nepromenjena, pa se kao prethodnih dana može izaći sa Kosova, ali putnički automobili, pa čak ni pešaci, ne mogu da uđu na Kosovo.

BRNJAK I JARINJE ZATVORENI, NA KIM I DALJE NAPETO: Bez slobode kretanja na severu Kosova nakon terora Kurtijevih specijalaca

Foto: Kosovo Online

Administrativni prelazi Brnjak i Jarinje zatvoreni su iz pravca centralne Srbije već sedmi dan, nakon pucnjave u Banjskoj, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

Situacija na administrativnim prelazima je nepromenjena, pa se kao prethodnih dana može izaći sa Kosova, ali putnički automobili, pa čak ni pešaci, ne mogu da uđu na Kosovo.

Nakon sukoba koji su se u nedelju odigrali u selu Banjska, kosovska policija je blokirala puteve ka ovom području dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova zatvorilo prelaze i nije poznato kada će ponovo biti otvoreni.

Koordinator Nacionalnog konventa EU za poglavlje 35 Dragiša Mijačić upitao je koliko treba čekati da se u potpunosti implementiraju Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine i CEFTA sporazum, kao i zašto Evropska unija i zemlje Kvinte ćute.

Foto: prinstkrin

 

- Brnjak i Jarinje su od 24. septembra zatvoreni za ulazak iz Srbije. Zatvoreni su za uvoz srpske robe od 14. juna. Koliko treba čekati da se u potpunosti implementiraju Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. i CEFTA sporazum. Zašto EU i Kvinta ćute - upitao je Mijačić.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši premijer Avdulah Hoti poručio je da je potrebno da se što pre normalizuje život građana na severu Kosova nakon incidenta u Banjskoj, kao i da se otvore administrativni prelazi Jarinje i Brnjak koji su od nedelje zatvoreni za ulazak iz Srbije.

Nasilni upad Kurtijevih specijalaca u bolnicu i vrtić

Tokom jučerašnjeg dana Kurtijevi specijalci nasilno su upali i pretresali deo bolnice u Kosovskoj Mitrovici, tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirali neke od njih, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivali pacijente koji su na stacionarnom lečenju u toj ustanovi.

Paralelno sa tim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije.

Oklopnim vozilima oni us se pozicionirali i ispred vrtića "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici. 

- Naoružani do zuba, s prstom na obaraču, deca, kao i zaposleni ispred vrtića gledaju prizor koji ledi krv u žilama - rekli su očevici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Nedaaa

30.09.2023 10:30

Kurti vrsi zlocine nad srpskim narodom. Podrska Srpskom narodu na KIM