"HIPNOTISANA GOMILA KOJA ČEKA OBRAĆANJE FARAONA VUČIĆA!" Tajkunskim medijima ništa nije sveto, i krizu na KiM koriste da pokažu kako su oni "najbolji" (FOTO)

Autor:

Vesti

26.09.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkunski mediji tvrde kako jedini oni na pravi način izveštavaju o aktuelnoj krizi na KiM.

"HIPNOTISANA GOMILA KOJA ČEKA OBRAĆANJE FARAONA VUČIĆA!" Tajkunskim medijima ništa nije sveto, i krizu na KiM koriste da pokažu kako su oni "najbolji" (FOTO)

Foto: Tanjug

U poslednjim danima, medijska scena u Srbiji je postala poprište oštre rasprave i kontroverzi, sa tajkunskim medijima kojima očigledno ništa nije sveto, te čak i u doba najveće krize na KiM, oni samo insistiraju na tome da je njihovo izveštavanje jedino "pravo".

Ovaj sukob, koji je doveo do gubitka ljudskih života i dugotrajne opsade, izazvao je veliku pažnju u javnosti, ali je isto tako izazvao i duboke podele u medijskom pejzažu zemlje.

Tako je u dnevnom listu Danas objavljen članak pod naslovom - Sukob na Kosovu u medijskom mraku, u kome se uporno insistira na tome da je jedini medij koji je izveštavao o dešavanjima na KiM upravo TV N1, što i ne čudi, budući da se radi o još jedinom mediju koji je opoziciono nastrojen, iako smo svedoci brojnih tekstova, objavljenih upravo o ovoj temi na različitim portalima u Srbiji.

Hvalospev određenim kolegama u dnevnom listu Danas se tu ne zaustavlja, pa tako navode i to da su jedino sa ove televizije predsedniku Srbije na konferenciji postavljali pitanja od javnog interesa.

Foto: Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

 

Jedan od najspornijih pasusa u celom tekstu, jeste izjava sagovornika ovog medija, a to je izjava Tatjane Manojlović, potpredsednice Demokratske stranke, koja navodi da su "hipnotisana gomila čeka obraćanje faraona", vređajući na taj način kako građane Srbije, tako i njenog lidera.

Ovo aktuelno stanje u srpskim medijima podseća nas na potrebu za nepristrasnim i profesionalnim novinarstvom koje je ključno za obaveštavanje građana i očuvanje slobode izražavanja. Sramota je udariti na kolege. 

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, Wikipedia

 

Ključno je da građani Srbije imaju pristup tačnim i relevantnim informacijama kako bi mogli da formiraju svoja mišljenja i donose informisane odluke. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Ana

26.09.2023 11:40

Tajkunski mediji kao da likuju zbog tragedije na Kosovu i Metohiji.

Bogdan

26.09.2023 11:42

Za razliku od tajkunskih medija koji prenose Kurtijevo obraćanje ne čekajući časa, srpski mediji čekaju zvaničnu i proverenu informaciju kako ne bi obmanjivali svoje građane kao što to rade tajkunski mediji.

Olja

26.09.2023 11:43

Tajkunski mediji samo žele da šire lažne vesti

Jovana

26.09.2023 11:54

Koliko ti tajkunski mediji stvaraju jednu antidrzavnu teoriju, da toga nisu svesni upravo oni koji naredjuju takve natpise, a za sta su placeni od strane kojekavih sila moci.