OTKRIVENI DETALJI SASTANKA VUČIĆA I AMBASADORA KVINTE! Predsednik tražio da KFOR preuzme bezbednost Srba na KiM, ne da to "čini" Kurtijeva policija

Autor:

Vesti

26.09.2023

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postavio sam pitanje i zašto je EULEKS bio odbijen od strane tzv. kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriji severa Kosova - naveo je predsednik Srbije

OTKRIVENI DETALJI SASTANKA VUČIĆA I AMBASADORA KVINTE! Predsednik tražio da KFOR preuzme bezbednost Srba na KiM, ne da to "čini" Kurtijeva policija

Foto: ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, povodom nasilja na Kosovu i Metohiji kod Banjske, a nakon razgovora s njima oglasio se i otkrio detalje sastanka!

- U jednom od najtežih trenutaka za Srbiju, imao sam važan razgovor sa predstavnicima Kvinte. Ponovio sam stavove Srbije o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji i zatražio da KFOR preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova umesto Kurtijeve policije. Takođe, postavio sam pitanje i zašto je EULEKS bio odbijen od strane tzv. kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriji severa Kosova - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

 

Tenzije na KiM se ne smiruju ni dva dana nakon pucnjave kod Banjske. Tu su u noći između subote i nedelje pripadnici KPS pokušali da uklone barikade koje je na ulazu u Banjsku postavila grupa naoružanih Srba.

Tom prilikom došlo je do razmene vatre i ubijen je albanski policajac. Nakon toga usledila je višesatna pucnjava tokom koje su stradali i srpski mladići.

U jutarnjim časovima u nedelju, prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni dok pucnjava i okršaj i dalje traju, dok su oko 10 časova Albanci saopštili da su četiri srpska grada zone terorističke operacije.

Od hitaca pripadnika tzv. kosovske policije stradala su trojica Srba. Dva tela pronađena su istog dana, a treće dan kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (41)

Loading
Feniks

26.09.2023 11:52

Nadamo se najpovoljnijem ishodu za naš narod na Kosovu i Metohijo. Predaja nije opcija.

Nebojša

26.09.2023 12:31

@Feniks - Kurti i njegova policija su se pokazali kao neko ko ne želi da sačuva živote Srba sa KiM.

Petar

26.09.2023 11:54

Saucesce porodicama poginulih Srba, a Kurti ce odgovarati za ubistva

Srđa

26.09.2023 11:55

Kfor bi bio garant bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji.