ŠTA SE SPREMA SRBIMA NA KIM NAKON PUCNJAVE KOD BANJSKE? "Kurti će sada samo pojačavati teror, pokušavaju da optuže Beograd za organizaciju terorizma"

Autor:

Vesti

26.09.2023

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekstremni Albanci, motivisani Kurtijevom politikom prema Srbima dodatno ohrabreni da napadaju srpski narod-smatra Milovan Drecun.

ŠTA SE SPREMA SRBIMA NA KIM NAKON PUCNJAVE KOD BANJSKE? "Kurti će sada samo pojačavati teror, pokušavaju da optuže Beograd za organizaciju terorizma"

Foto: Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Aljebin Kurti

Ni dva dana nakon pucnjave kod Banjske na Kosovu i Metohiji, napeta situacija se ne smiruje, a poslednja dešavanja na severu KiM, u kojima je izgubljeno mnogo života, rezultat su terora koji sprovodi Aljbin Kurti - mišljenja su stručne javnosti, a isto deli i predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Ekstremni Albanci, motivisani Kurtijevom politikom prema Srbima dodatno ohrabreni da napadaju srpski narod, smatra Drecun, zbog čega je upozorio da će Kurti ne samo da nastavi, već i da pojačava teror!

- Već sada se vidi to, pod izgovorom da se sprovode nekakve istrage - kazao je Drecun.

Sistemska kampanja koju je Priština, predvođena Kurtijem, pokrenula nakon pucnjave. ima za cilj prikazivanja Srba kao dela terorističke grupacije koju pokušavaju da povežu sa Beogradom.

- Paralelno spremaju udar na Srpsku listu! To znači da će se u narednom periodu pojaviti zahtevi da se zabrani delovanje Srpske liste, da joj se onemogući učešće na bilo kojim narednim izborima kako bi faktor srpskog jedinstva i povezanosti sa Beogradom bio eliminaisan sa političke scene Prištine - rekao je Drecun.

Republika

Foto: Tanjug

 

Podsetimo, u noći između subote i nedelje pripadnici KPS pokušali su da uklone barikade koje je na ulazu u Banjsku postavila grupa naoružanih Srba.

Tom prilikom došlo je do razmene vatre i ubijen je albanski policajac. Nakon toga usledila je višesatna pucnjava tokom koje su stradali i srpski mladići.

U jutarnjim časovima u nedelju, prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni dok pucnjava i okršaj i dalje traju, dok su oko 10 časova Albanci saopštili da su četiri srpska grada zone terorističke operacije.

Od hitaca pripadnika tzv. kosovske policije stradala su trojica Srba. Dva tela pronađena su istog dana, a treće dan kasnije.

Foto: Tanjug/Dopisnik KIM

 

Igor Milenković (50) bio je otac dvoje dece, a radio je kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica.

Stefan Nedeljković (31) je bio iz Zvečana. Kako navode meštani, S.N. je bio pošten i dobar čovek.

Bojan Mijailović, koji je takođe nastradao juče, pre nekoliko meseci je postao otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading