SVE KURTIJEVE LAŽI O BANJSKOJ KOJE JE ISTRAGA DO SAD "RAZBILA": Izmišlja teroriste, pakuje zločine, namešta dokaze

Autor:

Vesti

28.09.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnja istraga razobličila je gotovo sve Kurtijeve izmišljotine i pokazala da su optužbe potpuno neosnovane.

SVE KURTIJEVE LAŽI O BANJSKOJ KOJE JE ISTRAGA DO SAD "RAZBILA": Izmišlja teroriste, pakuje zločine, namešta dokaze

Foto: www.profimedia.rs

Prošlo je pet dana od oružanog sukoba u Banjskoj na Kosovu i Metohiji, a zvanična Priština, predvođena premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem ne prestaje da lažima i izmišljenim "dokazima" poveže Beograd sa krvoprolićem koje je direktna posledica antisrpske politike koju Kurti vodi.

Od izmišljanja terorista, pakovanja zločina, nameštanja nepostojećih dokaza, mnogo toga smo videli u ovih nekoliko dana, ali malo istine. 

Dosadašnja istraga razobličila je gotovo sve Kurtijeve izmišljotine i pokazala da su optužbe potpuno neosnovane.

Srbe optužio za terorizam kod Banjske

Nakon pucnjave koja se dogodila u noći između subote i nedelje, uhapšeno je osam Srba, pominjale su se optužbe za različita krivična dela uključujući i terorizam. Različite poruke su se mogle čuti iz Prištine, da su pomenuta dela, koja uključuju ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti tzv. Republike Kosovo, među najozbiljnijim prestupima predviđenim krivičnim zakonikom, licitiralo se da će dobiti od 10 godina do doživotne kazne zatvora, ređale su se mnoge zapaljive poruke, a onda - preoktet! 

Foto: Tanjug/AP

 

U toku jučerašnjeg dana stigla je potvrda da su četvorica uhapšenih Srba puštena na slobodu "u odsustvu dokaza koje je iznela policija".

Iz Tužilaštva su potvrdili da su osobe uhapšene daleko od mesta događaja i da nije pronađen dovoljan dokaz koji bi potvrdio njihovu umešanost u incident.

Još se nije "osušilo mastilo na prvom rešenju, stiglo je novo - na slobodi našla još trojica srpskih mladića koji su uhapšeni. Obrazloženje isto - nema dokaza.

Ubijeni Srbi likvidirani hladnokrvno, Priština ih označila kao napadače

Ubijene Srbe Priština je označila kao pripadnike grupe koja je napala tzv. kosovsku policiju, iako je istraga pokazala da je jedan od njh ubijen direktnim pucnjem u glavu, "overen".

- Postoje svedoci spremni da budu zaštićeni i da potvrde da je ubijen direktnim pucnjem u glavu - rekao je predsednik Srbije i ovaj događaj je okarakterisao kao hladnokrvno ubistvo.

Osim ovog, i Srpska lista je poručila da ima saznanja da su dvojica Srba ubijena nakon što su se predali.

Izmišljena vozila MUP-a na mestu sukoba

Još jedan neuspeli pokušaj Aljbina Kurtija da podvali Srbima video se prilikom pokušaja da u incident uvuče i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Republika

Foto: Tanjug/KIM, youtube/printscreen

 

Priština je objavila da je "terorista s KIM koristio vozila MUP-a", prilažući "dokaz" u vidu nalepnice na kolima.

Navodno, na haubi jednog putničkog vozila nalazi se navodno vinjeta s natpisom, "Republika Srbija, Ministarstvo unutrašnjih poslova" iako se zapravo radilo o nalepnici koju ima svaki registrovani auto u Srbiji.

Osim ove laži, izgovorio je mnogo drugih, a jedna od njih je i da je Milan Radoičić ranjen u sukobu i prebačen na lečenje na VMA.

Ne samo da nije ranjen nego se zna da se Radoičić nalazi u centralnoj Srbiji i dostupan je organima vlasti. O njegovom prisustvu u manastiru Banjska Svečlja je slagao i pokušao to da dokumentuje video snimkom s drona, na kom je prikazan čovek sa šeširom. Na snimku se vide samo obrisi, ali ne i lice tog čoveka.

Izmišljena umešanost Vojske Srbije 

Osim MUP-a, pokušano je diskreditovanje i Vojske Srbije i to tako što je ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja objavio neki papir za koji je rekao da je potvrda koju je Vojska Srbije dala grupi povodom predaje bacača granata.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razobličio je ove laži i objasnio o čemu je reč.

- To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove “lista pakovanja”. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva - rekao je Petković.

Navodno korišćeno oklopno vozilo Žandarmerije - još jedna laž

Navodi da su Srbi navodno koristili oklopno vozilo Žandarmerije TAM 110 T7 B/BV Ris ubrzo su demantovani, a istina iz Beograd apotkrepljena dokazima. Na pokazanom vozilu jasno se vidi da je reč o kamionu TAM koji je ručno prerađen i ojačan navarivanjem čeličnih ploča.

Od formacijskog vozila Žandarmerije razlikuje se praktično po svemu. Naime, zaplenjeni kamion TAM  nema puškarnice, ali ni krov, čelične ploče su više, zaštitne zalužine na hladnjaku su drugačije, a prozori na kabini manji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (22)

Loading
Zoi

28.09.2023 13:19

Kurti je prevarant

Ena

28.09.2023 13:20

Međunarodna zajednica mora da zaustavi ovo nasilje Kurtijevih terorista na KiM.

Ena

28.09.2023 13:21

Međunarodna zajednica mora da zaustavi ovo nasilje Kurtijevih terorista na KiM.

Nebojša

28.09.2023 13:28

Ništa nije za poverovati kurtiju i njegovim obučavanim kriminalcima za obračune sa Srbima.