HAPSI I PAKUJE ZLOČINE! Sve brutalnosti Kurtijeve politike sa ciljem da protera i poslednjeg Srbina sa KiM (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

25.09.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Način na koji Kurti organizuje hapšenje nedužnog naroda govore da za cilj ima držanja u stanju konstantnog straha Srbe koji žive na KiM, kao i da dokazuje da mu "niko ništa ne može"

HAPSI I PAKUJE ZLOČINE! Sve brutalnosti Kurtijeve politike sa ciljem da protera i poslednjeg Srbina sa KiM (FOTO/VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Prošlo je malo više od (ponovnog) dolaska na vlast Aljbina Kurtija, a period otkako je na čelu privremenih prištinskih institucija bi se u nekoliko reči mogao opisati ovako - hapšenje nedužnih, tortura nad Srbima na KiM, dizanje tenzije, provokacije, odbijanje bilo kakvog razumnog dijaloga i pokušaja pomirenja...

Način na koji Kurti organizuje hapšenje nedužnog naroda govore da za cilj ima držanja u stanju konstantnog straha Srbe koji žive na KiM, kao i da dokazuje da mu "niko ništa ne može" jer bezumne poteze povlači uprkos, kakvim-takvim, reakcijama međunarodne zajednice da sa istim prestane.

Otimaju, hapse bez dokaza i odvode u zatvore

Nakon neuspešne runde dijaloga u Briselu, kada je obećao da će "Srbi da pate i plate", organizovao je hapšenje trojice Srba na severu Kosova i to za "navodni" ratni zločin od pre 30 godina.

Tako su u sredu uhapšena čak trojica Srba - Ilija Elezović u Severnoj Mitrovici, inače onkološkog bolesnika, Dragan Milović u Zvečanu i Zoran Kostić u Prilužju i to jednog kod škole, drugog ispred autobuske stanice, a trećeg ispred kuće prilikom navodnog očitavanja brojila.

Oni su praktčno oteti od strane Kurtijeve policije, pokazali su i snimci, a iako su advokati uhapšenih, na saslušanju, rekli da ne postoji niti jedan validan dokaz za to što se njihovim klijentima stavlja na teret, određen im je pritvor - svakom po 30 dana!

Foto: Kosovo Online

 

 

Sredinom septembra tzv. kosovska policija brutalno je pretukla dvojicu srpskih mladića, nakon zaustavljanja u saobraćaju.

Nakon terora policije i brutalnih batina, mladići su završili u bolnici, sa povredama, a njihova majka otkrila je tada u kakvom su stanju.

Republika

Foto: Printscreen/Kosovo Online

 

- Jedan je u bolnici Lapljem Selu, drugi u Gračanici. Mlađi sin je loše, ima bolove, polomljena mu je ključna kost i nekoliko rebara, a drugi ima problem sa povišenim pritiskom i asmatičar je. Nisu nam dozvolili jutros da uđemo da ih vidimo - kazala je tada uznemireno majka.

Braći Micić je tada određen pritvor od 48 sati, a optuženi su za napad na službeno lice.

U pritvoru je od 21. juna i Dragiša Milenković, iz Kišnice kod Gračanice, koga privremene prištinske institucije terete za navodni ratni zločin i njemu je nedavno produžen je pritvor za još dva meseca.

Međutim, tokom svih ovih meseci kolriko je on iza rešetaka, nije saslušan nijedan svedok, a pritvor je produžen kako bi se "preduzele istražne radnje".

 

Istog meseca ispred svoje radionice uhapšen je i Nenad Orlović iz Kosovske Mitrovice. Četiri džipa sa pripadnicima ROSU opkolili su mladića i uperili duge cevi ka njemu, nakon čega su ga brutalno oborili na zemlju i vezali

Kurtijeva policija dugim cevima na srpske civile

Na meti Kurtijevog terora našao se i sportista Milan Lune Milenković, trener kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice i osvajač brojnih medalja na međunarodnim takmičenjima.

Otac dve maloletne ćerke, uhapšen je u blizini Tehničke škole, dok je bio kod frizera.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

Na fotografijama zabeleženim tada u Severnoj Mitrovici, vide se da Kurtijevi specijalci nišane Srbe sa oružjem nagotovs.

Za to vreme, Srbi drže ruke uvis.

Prilikom hapšenja, pripadnici tzv. policije ispalili su nekoliko hitaca!

Hapse pred decom, muče pred porodicom!

Medicinski tehničar Dalibor Spasić našao se na meti Kurtijevih naoružanih "krvoloka" kada se sa maloletnom ćerkicom i suprugom vraćao iz centralne Srbije. Na Jarinju je "proglašen zločincem" i brutalno uhapšen pred preplašenom porodicom!

Republika

Foto: Tanjug

 

Kancelarije za Kosovo i Metohiju odmah je stupila u kontakt s porodicom i uhapšenom Daliboru obezbedila advokata. 

Lažni ministar policije Dželjaj Svečlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću pod lažnom optužbom da je fizički napao novinare što je notorna laž - naveli su tada u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM su objasnili da Spasić nije nikakav kriminalac već zdravstveni radnik u bolnici u Kosovskoj Mitrovici koga direktor tzv. policije Svečlja pokušava da kriminalizuje samo ako je popreko pogledao nekog novinara.

Foto: Printscreen/Youtube/Kosovoonline

 

Na sličan način, sa lisicama na rukama, odveden je i Nebojša Virijević iz Leška kod Leposavića, koji je uhapšen na kućnom pragu, naočigled porodice i bolesne majke.

Odveden je u pritvor bez ijednog dokaza, pod optužbama da je pretio Radojici Radomiroviću kada je sa grupom od desetak ljudi pokušao da uđe u zgradu kod nelegitimnog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija.

Upad u prostorije opštine

Kurti je Kosovo i Metohiju doveo na rub rata i krajem maja, kada se dogodio upad tzv. kosovske policije u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Tom prilikom naoružani Kurtijevi policajci ušli su u sukob sa srpskim nenaoružanim narodom, zarad omogućavanja gradonačelnicima da dođu do fotelja, Aljbin Kurti juče je Kosovo i Metohiju doveo na rub rata.

Republika

Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavkovic

 

Nakon što su se tokom dana začule sirene u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, građani su se okupili ispred opštinskih zgrada kako bi sprečili da nelegitimno albansko rukvodstvo uđe u njihove prostorije.

Policija tzv. Kosova najpre je, pošto je prethodno ispalila suzavce i šok-bombe na Srbe, upala u zgradu Opštine.

Specijalci su blokirali sve prilaze naselju i dovezli oklopna vozila i specijalne jedinice policije za razbijanje demontracija.

Foto: Printscreen/Youtube/KosovoOnline

 

Snimak koji je tada napravljen iz vazduha, pokazao je svu brutalnost situacije i povređene koji su ležani nasred ulice čekajući da im se ukaže pomoć.

Doktor Zlatan Elek, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici izjavio je tada  da se ovoj zdravstvenoj ustanovi javilo više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije, a bilo je i onih sa prostrelnim ranama. Podsetimo, naoružana policija tada je nrenula na nenaoružani, goloruk, narod!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (28)

Loading
Nedica

25.09.2023 10:52

Srbija moze napred samo uz predsednika Vucica!

Maja

25.09.2023 10:53

Kurti nema milosti, radi šta god hoće i niko mu ništa ne govori, čak ga ni opominju za svoje zločine, a kamoli da ga zaustave.

Cara

25.09.2023 10:53

Mora se stati na put Kurtijevom teroru. Mi ne možemo sami, potrebna je intervencija stranih sila.

Bosko

25.09.2023 10:57

Kurti ne bira sredstava da bi stigao do svog cilja a to je potpuno istrebljenje srba sa KiM