ZARACIN SE UPUTIO NA KOSOVO! Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke povodom najnovije situacije u Banjskom!

Autor:

Vesti

24.09.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilegalne naoružane grupe moraju prestati da ugrožavaju živote. Počinioci moraju odgovarati, navodi se u objavi Ministarstva spoljnih poslova Nemačke na društvenoj mreži "X"

ZARACIN SE UPUTIO NA KOSOVO! Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke povodom najnovije situacije u Banjskom!

Foto: Shuttestock

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke osudilo je napad na takozvanu kosovsku policiju kod Banjske i saopštilo da specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Zaracin putuje na Kosovo.

 

Iz Ministarstva spoljnih poslova poručili su da počinioci moraju odgovarati.

 

- Najoštrije osuđujemo užasan napad na kosovsku policiju. Naše misli su sa porodicom poginulog policajca i teško povređenima. Ilegalne naoružane grupe moraju prestati da ugrožavaju živote. Počinioci moraju odgovarati - navodi se u objavi Ministarstva spoljnih poslova Nemačke na društvenoj mreži "X".

Podsećamo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti obavestio je javnost putem društvene mreže Facebook da je noćas oko 3 sata posle ponoći selo Banjska u Leposaviću bilo poprište napada na Kosovsku policiju, što je rezultiralo smrću jednog policajca i ranjavanjem drugog, prema izveštaju Koha.

Danas, na raskrsnici prema Banjskoj, prisutna su višestruka oklopna vozila specijalnih jedinica policije, dok su duž magistrale vidljivi pripadnici ROSU sa dugim cevima, kako javljaju novinari portala Kosovo Online sa terena. U dvorištu Manastira Banjska, čuje se pucnjava.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će se večeras u 20 časova obratiti javnosti kako bi razotkrio sve laži Kurtija.

Danas su prištinski mediji preneli informacije o jutrošnjem napadu na pripadnike Policije Kosova u blizini sela Banjska, u kojem su, prema njihovim izvorima, ubijena četiri napadača.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading