Nikada ne zaboravite da su današnji politički akteri bili deo odluke o puštanju Kurtija na slobodu!

Autor:

Vesti

24.09.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji, gde se beleže napadi i incidenti nad srpskom zajednicom, postavlja se pitanje o prošlim dešavanjima i odlukama koje su doveli do trenutnih događaja.

Nikada ne zaboravite da su današnji politički akteri bili deo odluke o puštanju Kurtija na slobodu!

Foto: Profimedia

Podsećamo da je Aljbin Kurti, trenutni premijer privremenih prištinskih institucija, bio pušten iz srpskog zatvora 2001. godine. Ova odluka doneta je tada, pod vođstvom Vojislava Koštunice, a predsednici Vlade Srbije bili su Miloš Jovanović i Slobodan Samardžić. Tadašnja odluka o oslobađanju Kurtija može se sagledavati u kontekstu složenih političkih i diplomatskih odnosa tog vremena.

Važno je napomenuti da je odluka o puštanju iz zatvora pojedinca povezana s pravosudnim postupkom i pravilima tog vremena. Aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji i njene posledice takođe zahtevaju pažnju i razmatranje kako bi se bolje razumeli uzroci i posledice trenutnih događaja na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Srđa

24.09.2023 13:52

Jovanović je bio na vlasti kada je njegov Dss pustio Kurtija na slobodu.

Maki

24.09.2023 14:01

Koštunica je lično potpisao puštanje ovog zla od čoveka Kurtija na slobodu , da su mu još tada stali na rep ne bi sada maltretirao i progonio naš narod na Kosovu i Metohiji, sram vas bilo i još sad njegovi sledbenici traze vlast a njima prvima treba suditi za štetu koju su naneli Srbiji.

Ana

24.09.2023 14:14

Jebo li ga Vojislav Koštunica! Gde je taj smrad sada da odgovara za situaciju na KiM!

Nedica

24.09.2023 14:15

Srpski narod i Srbija je jedno sigurna uz vlast predsednika Vucica