MASKIRANI ČOVEK DRŽI PIŠTOLJ UPEREN U SVEŠTENIKA: Naoružana lica u manastiru Banjska, vernici zaključani (FOTO)

Autor:

Vesti

24.09.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uznemirujuće scene u dvorištu Manastira Banjska na Kosovu i Metohiji prikazuju maskirane i naoružane osobe koje su se pojavile na tom mestu

MASKIRANI ČOVEK DRŽI PIŠTOLJ UPEREN U SVEŠTENIKA: Naoružana lica u manastiru Banjska, vernici zaključani (FOTO)

Foto: Tanjug

Na jednoj od slika može se videti kako jedno od ovih lica razgovara sa nekim od sveštenika i, prema fotografiji, drži pištolj uperen u njega.

Kako se navodi, sveštenstvo i vernici su zaključani u kapeli manastira dok se situacija razvija. Prethodno je Eparhija raško-prizrenska izvestila javnost o incidentu u kojem je grupa naoružanih i maskiranih ljudi u blindiranom vozilu upala u sam manastir, provalivši zaključanu kapiju.

U to vreme, u manastiru se nalazila grupa vernika iz Novog Sada, zajedno sa sveštenikom, igumanom Danilom i ostalom bratijom manastira. Ova situacija izaziva zabrinutost i pažnju javnosti, dok se nadležni organi i crkva suočavaju sa ovim izazovom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Nadja

24.09.2023 15:21

Gleda Bog a i Srbija, samo neka nastave! Evo Vam svete boleani koga ste podržali! Nemojte samo posle Srbi kada uzvrate da zaštite svoje da budu genocidan narod!

Kristina

24.09.2023 15:23

Ovo je nedopustivo.

Dijana

24.09.2023 15:28

Sramota,ništa im nije sveto pa sada udaraju i na srpske manastire i pucaju na sveštenike. Dokle seže Kurtijevo zlo i maltretiranje, taj čovek ne odustaje od izazivanja sukoba.

laki

24.09.2023 22:18

@Dijana - slabo nesto kontate koliko vidim,naoruzana maskirana lica koja su provalila u manastir su teroristi a ne kosovska policija.Procitajte lepo i polako pa onda dajte komentar.Treba utvrditi ko je naoruzao teroriste i kako su dospeli na Kosovo i zasto su pucali na policiju.Neko komentarise da ima nista nije sveto i da pucaju na svestenike sto je tacno ali da ne bude zabune,ovde srbi provaljuju u manastir i drze na nisanu svestenike.Ako ste toliko tupi da shvatite ovo onda nemojte citati novosti,pustite nekog da vam prevede i obijasni.