"GROBARIMA" ĆE SE SVIDETI IZJAVE KAMINSKOG: Došao sam da zasijam i uzmem Evroligu, Bogdanovo "idi" presudilo!

Autor:

Sport

24.09.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko pojačanje Partizana o dolasku u Evropu.

"GROBARIMA" ĆE SE SVIDETI IZJAVE KAMINSKOG: Došao sam da zasijam i uzmem Evroligu, Bogdanovo "idi" presudilo!

Foto: Starsport

Frenk Kaminski, možda i najveće pojačanje KK Partizan u tekućoj sezoni, govorio je o ambicijama u novom klubu. Njegovi stavovi najviše će obradovati navijače crno-belih, pošto Amerikanac koji ima i srpskog porekla sanja o visokim dometima.

Novinari Jurohupsa najpre su ga pitali kako je prošao period adaptacije u Srbiji.

- Proces adaptacije prolazi fino. Sve ide glatko, tim čini da sve bude lako. Imamo nekoliko igrača koji su dugo u Evropi, pa mi pomažu oko brojnih pitanja koja imam. Igra se malo drugačije nego u NBA, ali i to polako savladavam kako vreme prolazi. Dobro je što su pripreme tako duge, imamo dosta utakmica, tako da može na vreme sve da se shvati - istakao je Kaminski:

- Igra se mnogo više fizički, a postoje razlike i u pravilima. Na primer, ne postoji tri sekunde u reketu u odbrani i mnogo je teže postići koš. Zato se trudim da više igram timski i da razmišljam na taj način. Ali, u krajnjoj liniji, košarka je svuda košarka.

Poslednjih godina imao je velikih problema sa povredama.

- Imao sam dve povrede desnog kolena pre tri godine i svaki put sam morao na operaciju. Igrao sam jako dobro pre druge povrede, nastupao u plej-ofu... Trudim se, ipak, da se ne osvrćem za sobom. Došao sam u Srbiju da igram košarku, da uživam, da zasijam na najvišem nivou u Evropi. Evroliga, pa i ABA liga su dva veoma jaka takmičenja. Biće lepo igrati i čuvati se povreda - kaže Kaminski.

Motiva i ambicija ne manjka. A, jedan od onih koji su ga pogurali u Beograd jeste kapiten "orlova" Bogdan Bogdanović.

Foto: Tanjug/AP

KAO IZ TOPA: Bogdan Bogdanović

- Znamo dobro koliko je ovo visok takmičenja, koliko je dobro celo iskustvo. Što se mene tiče, imam priliku da ponovo igram, koju nisam imao u poslednje vreme u NBA i to je imalo veliku ulogu u mojoj odluci da dođem. Zaista sam želeo da igram i da budem uticajan u timu koji će da zasija. Želim da se borim za titule i da ih osvajam. Bio sam slobodan agent tokom poslednjih pet leta i uvek je bilo interesovanja za mene iz Evrope. Ali, kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: "Idi"! Rekao mi je sve najbolje o timu, treneru, svemu. Učinio je da se osetim prijatno, tako da sam prihvatio ponudu. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač prošle sezone u Atlanti, nije propuštao nijednu utakmicu Evrolige - zaključio je Frenk Kaminski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading