DANAS NA SUDU ŽENA RADOJA ŽIVKOVIĆA I VLASNICA KUĆE STRAVE U SURDUKU: Otkriće sve tajne o mestu gde je brutalno ubijena prva žrtva klana

Autor: Republika

Hronika

21.09.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom saslušanja u istrazi, Aleksandra Živković je izjavila da je vlasnica kuće, kao i da je ključ osim njene porodice imao i njen suprug Radoje Živković

DANAS NA SUDU ŽENA RADOJA ŽIVKOVIĆA I VLASNICA KUĆE STRAVE U SURDUKU: Otkriće sve tajne o mestu gde je brutalno ubijena prva žrtva klana

Foto: sozcu.com.tr, Privatna arhiva

Aleksandra Živković (33), supruga "kavčanina" Radoja Živkovića koji je uhapšen zbog ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu i rođaka vođe ovog klana Radoja Zvicera, danas bi trebalo da svedoči na suđenju klanu Veljka Belivuka u Specijalnom sudu u Beogradu.

Živkovićeva je pozvana kao svedok jer je kuća u Surduku, u kojoj su pripadnici klana, kako se navodi u optužnici, spalili telo svoje prve žrtve Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, u njenom vlasništvu, dok je ključ od vikendice imao i njen suprug Radoje.

Podsetimo, prema navodima optužnice Goran Mihajlović je namamljen u kuću u Ritopeku, u kojoj je otrovan nepoznatom supstancom, a potom kamionom prebačen u Surduk, gde je u dvorištu vikendice čiji je vlasnik Aleksandra Živković spaljen na lomači od guma.

Tokom saslušanja u istrazi, Aleksandra Živković je izjavila da je vlasnica kuće, kao i da je ključ osim njene porodice imao i njen suprug Radoje Živković, zvani Žuti. Ona je tada navela da u kuću odlazi najčešće njen otac, povremeno vikendom, ali da u toj kući niko ne živi i da im je to vikendica.

- Ključ od te kuće poseduje i moj bivši muž, kako da kažem, još od ranije dok smo bili zajedno. Moj suprug se zove Radoje Živković. Podnela sam zahtev za razvod u decembru 2015. i postupak se još nije završio, pošto njega nikada nema - rekla je ona na saslušanju.

Kako je Živković tada opisala, kuća u Surduku je na samoj litici gde u provaliji protiče Dunav, a na pitanje tužioca da li je u kontaktu sa Živkovićem ona je odgovorila:

- Nisam, hvala bogu!

Ona će danas odgovarati na pitanja tužilaca, sudskog veća, ali i pripadnika klana koji su i prema njihovim rečima bili jako bliski sa njenim suprugom, koji je čak i kum Veljka Belivuka.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran Mihajlović

Podsetimo, Radoje Živković uhapšen je 16. septembra u Turskoj zbog sumnje da je organizovao ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu koje je plaćeno 1,5 miliona evra. Kod sebe je, kako je saopštila turska policija, imao falsifikovana ukrajinska, dokumenta Bosne i Hercegovine i Švajcarske.

- Osim sa ubistvom Vukotića, Živković se navodno dovodi i u vezu sa likvidacijama vođa škaljaraca na Krfu i u Atini. U tim ubistvima, kako se sumnja, učestvovali su i pripadnici Belivukovog klana - podseća izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading