VELJIN SARADNIK PONOVO PRED SUDOM U AUSTRIJI: Dekster preprodao 500 kila kokaina i heroina

Autor: Republika

Hronika

20.09.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dario Đ. osumnjičen je da je prodao 500 kilograma heroina i kokaina

VELJIN SARADNIK PONOVO PRED SUDOM U AUSTRIJI: Dekster preprodao 500 kila kokaina i heroina

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije; Nemanja Pančić

Dario Đ. zvani Dekster (34), navodno šef moćnog narko-klana u Beču i blizak saradnik Veljka Belivuka, koji nije pravosnažno osuđen na jedanaest godina zatvora zbog teške pljačke u Okružnom sudu za krivična pitanja u Beču prošlog decembra, vratiće se u sud od srede, a ovoga puta reč je o krijumčarenju droge u velikim razmerama, pišu austrijski mediji.

Kako navode, Dario Đ. osumnjičen je da je prodao 500 kilograma heroina i kokaina. Predviđeno je da će postupak odvijati pod strogim bezbednosnim merama.

- Krivični predmet je u nadležnosti porote, a očekuje se da će presuda biti izrečena najranije 12. oktobra - piše austrijski portal.

Prema navodima lokalnih medija, Dario Đ. se smatra vodećim članom srpsko-crnogorske mafijaške bande i već je odslužio jedanaestogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva u Srbiji.

U Beču su optuženom i njegovoj grupi  ušli u trag jer su komunicirali preko navodno zaštićenog kripto mesindžer servisa Skaj.

- Četovi su vođeni preko servera u Francuskoj, koji je razbijen kroz međudržavnu saradnju između policijskih organa Belgije, Holandije i Francuske - navodi "puls24.at".

Podsetimo, Dario Đ. Dekster, optužen je pred austrijskim sudom da je 2019. od jednog dilera oteo 13 kilograma kokaina, vrednog pola miliona evra, i još 106.000 evra u kešu.

Glavni dokaz protiv Dekstera i njegovih saučesnika jeste prepiska sa Skaja, iz koje se vidi da su planirali i izveli pljačku kokaina i novca. Dekster se, pored toga, sumnjiči i da je u Srbiji učestvovao u tri likvidacije, od kojih se za dva ubistva već sudi Belivukovom klanu.

Reč je o  ubistvima Aleksandra Šarca, Lazara Vukićevića i Dragana Ristića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading