STIHOVI ZA LEPOTICU KOJU JE KOSTA UBIO! IZ FRANCUSKE SE DOSELILA U SRBIJU GDE JE VRŠNJAK-MONSTRUM UPUCAO: Pišu joj pesme najmiliji, ali i apsolutni neznanci

Autor:

Hronika

27.09.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada je napisano više pesama za Adrianu Dukić koja je hicima dečaka ubice ubijena u školskoj klupi 3. maja ove godine.

STIHOVI ZA LEPOTICU KOJU JE KOSTA UBIO! IZ FRANCUSKE SE DOSELILA U SRBIJU GDE JE VRŠNJAK-MONSTRUM UPUCAO: Pišu joj pesme najmiliji, ali i apsolutni neznanci

Foto: ST/Vladimir Lukić, Printscreen

Adriana Dukić (14), učenica sedmog dva, nastradala u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" bila je državljanka Francuske koja se sa roditeljima, majkom, sestrom i bratom doselila godinu i po dana pre nego je ubijena.

Porodica Dukić ne može da prežali što su doneli odluku o povratku u Srbiju gde im se dogodila neslućena tragedija. Od tog 3. maja njihov dom zaposela je nemerljiva tuga i odlasci na Novo Bežanijsko groblje gde je devojčica sahranjena, postali su za njih najvažnija stvar na svetu kao mesto susreta sa voljenim bićem kroz bolno prihvatanje istine da se preselila na neko bolje mesto. 

Republika

Foto: Printscreen

Adrianin spomenik je u obliku srca, a sahranjena je na Novom Bežanijskom groblju

-Četrnaest ti beše leta, kada si otišla sa ovog sveta. Srce boli, tuzi kraja nema.Vila naša nikad prežaljena! Adriana naš najlepši cvete, ostavi nas dok si bila dete. Ptico u letu, polomiše ti krila, lagana ti crna zemlja bila! Sa drugarima svojim nađi spas, mirna i spokojna čekaj nas - napisala je porodica na sivom spomeniku u obliku srca sa andjelom na vrhu.

 Adrianini snimci iz "krvave škole" na kojima perfektno govori francuski jezik izuzetno su viralni, odnosno prisutni na internetu. Drugari su se divili njenoj dikciji i bila im je uzor. A nepoznati ljudi su kod "Ribnikara"ostavili pisma i pesme posvećene njoj. 

- Pucnji su ti prekinuli život mladi, utehe nema, tuga razara dušu, a srce kida.

Devojčice mila ti si sanjala i u tom snu si upucana, da možeš da vidiš bol koja razara,

majku koja rida...- glasi jedan stih kojim se jedna Ana oprostila od Adriane.

Republika

Foto: Printscreen

Adrianu Dukić je dečak ubica usmrtio sa više metaka

Podsećanja radi, Adriana Dukić je jedna od pet ubijenih devojčica 7/2 gde je dečak ubica usmrtio i jednog dečaka, a povredio još pet učenika i nastavnicu istorije. Pre nego je ušao u kabinet istorije, pomahnitali dečak je ubio školskog čuvara i tri devojčice na hodniku škole. 

Imala francusko državljanstvo

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ubrzo posle masakra da je među žrtvama napada u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu učenica francuske nacionalnosti.

-Sa tugom smo saznali za oružani napad koji se dogodio u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja ujutru, koji je izazvao veliki broj žrtava među učenicima i nastavnicima, a među kojima je i učenica francuske nacionalnosti - saoštili su iz francuskog ministarstva.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Tanja

27.09.2023 14:39

Dusa boli,tuga razara,suze teku,teku...

Majka

27.09.2023 16:38

Pišete o svima... Zašto nitko ne spominje još jednu veliku žrtvu Kostinu sestricu, djete koje je obilježen za cjeli život???

Tanja

27.09.2023 17:35

@Majka - Ta sestrica je u rancu nosila bratov noz, najmladjeg masovnog ubice na svetu! Da li je ona ispirana,saucesnik? Majka samo hoce da izvrda , zasto je na slobodi i jos radi u prosveti,a sin najmladji masovni ubica na svetu,poubijao drugare u skoli!

Dragan

29.09.2023 03:59

@Majka - Po cemu je ona zrtva ? Pa ona je deo tima ... zar treba da pustimo da se takav gen razmnozava???