DA SE NIKAD NE ZABORAVE: Devetoro ubijene dece i dobri čika Dragan dobili žive spomenike-Roditelji otkrili šta im je zamisao!

Autor:

Hronika

04.09.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji dece Ribnikara poklonili su školi deset kedrova.

DA SE NIKAD NE ZABORAVE: Devetoro ubijene dece i dobri čika Dragan dobili žive spomenike-Roditelji otkrili šta im je zamisao!

Foto: Facebook/Printscreen

Deca ubijena 3. maja u školi OŠ "Vladislav Ribnikar", žrtve dečaka monstruma: Sofija Negić, Mara Anđelković, Ana Božović, Adriana Dukić, Andrej Čikić, Bojana Asović, Katarina Martinović, Ema Kobiljski, Angelina Aćimović i njihov čuvar Dragan Vlahović dobili su svoje drveće.

Deset sadnica kedra zbog simbolike po kojoj je to besmrtno drvo koje noću "spava" kao i čovek i raste visoko, roditelji dece Ribnikara poklonili su školi da im se nađe mesto i da se zasade.

- Kako bismo odali počast našim voljenima-ubijenoj deci koja su bila đaci u ovoj školi, kao i njihovom čuvaru, mi, roditelji, poklonili smo drveće sećanja s uverenjem da je ono po meri. Kako se jedan život završi, iz njega raste nešto novo - kažu roditelji učenika Ribnikara i posle četiri meseca od masakra jednako tužni i izgubljeni. 

Oni otkrivaju simboliku zimzelenih "goristasa" koji će i po proteku vremena, uz memorijalni centar na mestu stradanja žrtava masakra biti najprikladniji spomenik.

- Drveće sećanja bi trebalo da prolaznika zaustavi u koraku i onda otvori sećanje na zločin koji se dogodio u školi 3. maja. Upravo zato smo odabrali da naše drveće sećanja čini deset kedrova. Kedar je drvo koje živi istim ritmom kao i čovek, noću spava, drvo koje je hiljadama godina obezbeđivalo opstanak ljudi, a koje najstariji ljudski zapisi opisiju kao simbol veličine, snage, pravde i revitalizacije, dugovečno, lepo, snažno, čvrsto drvo od kog su se gradili jarboli koji streme u visinu stalno podsećajući ljude da je potrebna vertikala da bi se dosegnule daljine - rekla je majka jednog od učenika koja je bila uključena u nabavku sadnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading