PIJANI KRVNIK LEGAO DA SPAVA NAKON ŠTO JE POKOSIO NEDUŽNU DECU! Dečaci se vraćali sa rođendana: Motorom su išli, a taj neodgovorni čovek ih je udario!

Autor:

Hronika

07.09.2023

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od siline udarca, dečaci su pali sa motora i zadobili teške povrede.

PIJANI KRVNIK LEGAO DA SPAVA NAKON ŠTO JE POKOSIO NEDUŽNU DECU! Dečaci se vraćali sa rođendana: Motorom su išli, a taj neodgovorni čovek ih je udario!

Foto: Printscree/drustveme mreze

Nezgoda u Zaječaru

U Zaječaru se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je vozač sa čak 1,94 promila alkohola u organizmu udario dvojicu dečaka od 12 godina, koji su upravljali motorom "Tomos". Nesreća se desila na lokalnom putu između sela Glogovica i Dubočane.

- Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozilo kojim je upravljao M. G. pod dejstvom alkohola i kreto se iz smera Glogovice ka Dubočanu, prešlo na levu stranu kolovoza gledano iz pravca njegovog kretanja, prednjim levim delom udarilo u moped. Nakon nesreće vozač je napustio lice mesta, ali je ubrzo pronađen i zadržan je do 48 sati - navedeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru koje vodi istragu.

Od siline udarca, dečaci su pali sa motora i zadobili teške povrede. Još je tragičnije što je jedan od dečaka ostao bez noge usled povreda zadobijenih u nesreći. Nažalost, vozač Goran M. nije se zaustavio da pomogne deci koju je udario, nego je pobegao s mesta teške nesreće.

- Moped na kom su bili je bio u travi. Dečak koji je bio suvozač uspeo je da pozove svoje roditelje i da im kaže šta se dogodilo. Iako je njemu od siline udarca otkinuta noga, on je nekako bio pribran i snašao se da izvadi telefon i pozove pomoć. Roditelji su odmah došli i zatekli sina bez noge - prepričavaju očevici.

Očevici stravične nesreće su prvi stigli na lice mesta, a roditelji povređene dece su takođe brzo reagovali. Hitna pomoć je prevezla dečake, a tada su meštani pronašli otkinutu nogu u travi, što je dodatno pogoršalo već tešku situaciju.

Dečak koji je ostao bez noge je prevezen u beogradsku bolnicu, dok je drugi dečak, koji je upravljao motorom, transportovan u UKC Niš.

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

 

- Nas nekoliko smo oko pola sata tražili nogu. Našli smo je u grmlju, od kolena na dole. Hitna pomoć je već otišla. Nogu smo stavili u kesu i predali je policiji - ispričao je očevidac.

Policija je uhapsila Gorana M. zbog sumnje da je izazvao nesreću i pobjegao s mesta događaja. Očekuje se da će istraga utvrditi sve okolnosti ove teške saobraćajne nesreće koja je ostavila trajne posledice na mlade živote.

- Na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš, noćas je hospitalizovan pacijent, muško dete (12) u svesnom, stabilnom i komunikativnom stanju. Nakon hitne, kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da ima povrede leve ruke, odnosno prelom šake, koji je odmah saniran i prelom lakta - rekli su iz UKC Niš.

Dok su roditelji, lekari i meštani pružali pomoć povređenoj deci, Goran M. koji ih je pokosio otišao je svojoj kući da spava?!

- Ubrzo posle udesa policija ga je pronašla kod kuće, bio je pospan i rekao je da ni ne zna da je udario motor i oborio decu s njega. Toliko je bio pijan. Po hapšenju mu je izmereno 1,94 promila alkohola, ali se veruje da je u trenutku nesreće imao i više - navodi se. 

Povređeni dečaci su se, kako saznajemo, u trenutku nesreće vraćali sa rođendana.

- Njih dvojica se druže i dobri su prijatelji. Preksinoć su bili na rođendanu kod druga u Domu kulture u selu Dubočane. Žurka je bila vesela, svi su se lepo družili, a nesreća se desila kada su njih dvojica krenula kući. Motorom su išli, a taj neodgovorni čovek ih je udario. To i nije bilo mnogo kasno, bilo je oko 20 časova - dodaje se.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading