NOGE NAĐENE U STANU, DELOVI TELA SVUDA PO ULICI... Jezive scene posle eksplozije u Smederevu, a sve zbog duga od 7.000 evra!

Autor:

Hronika

01.09.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe A. zbog neplaćene kirije hteo da raznese svoje podstanare, a na kraju on nastradao. Mladić Nikola P. zadobio teške povrede po celom telu, a možda trajno ostane slep

NOGE NAĐENE U STANU, DELOVI TELA SVUDA PO ULICI... Jezive scene posle eksplozije u Smederevu, a sve zbog duga od 7.000 evra!

Foto: ST/D. KADIĆ

Đorđe A. (56) stradao je u četvrtak uveče u Smederevu kada je ispred svog stana, u kom su bili podstanari, aktivirao eksplozivnu napravu. On je stradao na licu mesta, a jedan od njegovih podstanara Nikola P. (25) teško je povređen.

Pored Nikole, lakše povrede zadobila je njegova sestra Miljana P. (22), koja je isečena po licu, a pričinjena je i velika šteta u celoj četvorospratnici, odnosno u svih 25 stanova, što govori o prevelikoj snazi detonacije, u kojoj, srećom, nije još neko nastradao.

Ono što je ostavilo najmučniji utisak je bio prizor posle eksplozije kojem su svedočili stanari zgrade i njihove komšije. Kako pričaju očevici, telo njihovog komšije Đorđa bilo je razneto u paramparčad i pojedini delovi su se od siline detonacije našli na ulici.

Prolaznici koji su se tu zatekli i stanari koji su izašli ispred zgrade zatekli su strašan prizor. Glava, delovi kose i tela bili su rasuti po asfaltu.

- Njegova glava je odletela na ulicu, noge su mu nađene u stanu, delovi tela su bili svuda po ulici. Ovo je jezivo što se desilo - kaže jedan od stanara zgrade.

Pokrenuta istraga

Što se tiče podstanara, Nikola P., koji je teže povređen, nije životno ugrožen. Dobio je povrede stomaka, koje su okarakterisane kao teške telesne, ali je u svesnom stanju i komunikativan je, kazao je dr Žejko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo.


- Muškarac ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa. Nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen, ali ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid. Za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - kaže dr Smiljanić.


Kod Miljane su dijagnostikovane lakše povrede, odnosno posekotine po glavi i rukama i nije bilo znakova povrede vitalnih organa. Policija je pokrenula intenzivnu istragu u kojoj će se ispitati tvrdnje svedoka koji kažu da je Đorđe pokušao da ubije svoje podstanare zbog neplaćenih kirija.

Dugovali mu 7.000 evra

Poznanici Đorđa A. kažu da se na ovaj čin odlučio jer su ga podstanari maltretirali i nikog nije bilo da mu pomogne.


- Bio je dobar, korektan čovek, mrava nije zgazio. Imao je stanare koje nije mogao da izbaci iz stana. Dugovali su mu više od 7.000 evra, čak su i bravu promenili da on ne bi mogao da uđe. Čovek je poludeo i uradio šta je uradio. Pre desetak godina je kupio taj stan, a oni su se pre nekoliko godina doselili tu. Pre dve godine su prestali da mu plaćaju. Zbog neplaćenih računa u kuću su mu dolazili izvršitelji. On je od žrtve postao monstrum - kaže za portal Republika.rs Đorđev komšija Saša V.

Dvoje podstanara nije bilo kući

Miljana i Nikola u Đorđevom stanu žive s ocem Aleksandrom P. i još jednim detetom, koji, na sreću, u trenutku eksplozije nisu bili tu. Ostale komšije su prošle bez povreda, ali je u njihovim stanovima načinjena velika materijalna šteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Penzioner

01.09.2023 22:28

"POSTENE" podstanare u ZATVOR, momentalno i da svojim RADOM u zatvoru nadoknade stetu. Objaviti puna imena PODSTANARA !!!! Dete dati ODMAH u hraniteljsku porodicu i spasiti od OLOSA !!! Gospodine Djordje, pocivaj u miru, odmori se od nepravde koja te je snasla !!!!

Vesna

01.09.2023 23:15

Nije covek to uradio zbog " samo" 7000e , vec zbog nemoci i ponizenja koje su mu ti lhudi ucinili jer su odbili da se isele iz njegovog stana ,a to im se moze godinama pod ovim zakonima i pod drzavom koja ni na koji nacin ne stiti stanodavce i nihovo privatno vlasnistvo.

zika

02.09.2023 08:40

Jadan covek. U drzavi nema kome da se obrati. PUNO IME PODSTANARA. Nadamo se da ce podstanar biti trajno slep.