NIJE BILO SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA U ŠKOLI U NIŠU: Odbačena prijava oca dečaka - tvrdio da je drugi učenik napastvovao njegovog sina!

Autor:

Hronika

31.08.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivična prijava je nakon sedam meseci istrage odbačena u julu ove godine.

NIJE BILO SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA U ŠKOLI U NIŠU: Odbačena prijava oca dečaka - tvrdio da je drugi učenik napastvovao njegovog sina!

Foto: shutterstock, Tanjug/S.Radovanović

Niš

Više javno tužilaštvo u Nišu odbacilo je krivičnu prijavu zbog seksualnog zlostavljanja jednog učenika Specijalne škole “Bubanj” iz Niša koju je podneo otac dečaka D.N. krajem prošle godine, saznaju beogradski mediji.

Rešenje o odbacivanju prijave usledilo je posle predistražnog postupka koji je trajao više od sedam meseci. Iako u VJT ne navode razloge odbačaja prijave, pretpostavlja se da je do toga došlo jer nisu utvrđeni dokazi da je krivično delo učinjeno, piše Blic.

- Dana 12. jula doneto je rešenje o odbačaju krivične prijave D.N. - rečeno je u VJT u Nišu.

Kako je ranije pisano, otac dečaka podneo je krivičnu prijavu zbog seksualnog zlostavljanja nakon što je primetio kod sina “čudno ponašanje” nekoliko nedelja unazad. Dečak je, inače, boravio u školskom domu tokom radne nedelje, od ponedeljka do petka, a vikendom je sa ocem. Kada mu je sin, kako je otac predočio novinarima, ispričao da ga je seksualno uznemiravao drugi učenik, on je slučaj prijavio policiji i tužilaštvu. D.N. je ranije ispričao da se sin žalio na bolove a nakon toga i da ga je pet puta navodno seksualno i fizički napastvovao drugi đak.

Navodno ih je jednom zatekao i jedan od vaspitača, čija je reakcija bila takva da ih je samo izgrdio i poslao u učionicu. Nakon lekarskog pregleda koji je obavljen 30. novembra, slučaj je prijavljen i školi i policiji.

Više javno tužilaštvo je po prijemu prijave formiralo predmet, naložilo pregled dečaka i započelo prikupljanje obaveštenja.

- Po dostavljanju izveštaja Policijske uprave u Nišu od 5. decembra 2022. godine, u Višem javnom tužilaštvu u Nišu formiran je predmet. Tokom dosadašnjeg postupanja ovo tužilaštvo dalo je naredbu da se izvrši telesni pregled maloletnog lica u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, dok su preko policije prikupljena obaveštenja zajedno sa izveštajem stručnog tima Specijalne škole sa domom učenika "Bubanj" Niš. Dalje postupanje tužilaštva biće opredeljeno nakon dostavljanja i sagledavanja nalaza koji se očekuje, odnosno prikupljanja i analize svih potrebnih obaveštenja i dokaza - rečeno je u VJT u decembru prošle godine.

Nakon sprovedenog predistražnog postupka, VJT Niš je u julu ove godine donelo rešenje o odbačaju krivične prijave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading