LESKOVČANKA IZMISLILA GRUPNO SILOVANJE DA SE OSVETI BIVŠEM: Lagala da su je četiri mladića napastvovala u kafiću, policija je razotkrila

Autor: Republika

Hronika

30.08.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka iz Leskovca prijavila je policiji grupno silovanje u kafiću u Nišu, 30. decembra prošle godine

LESKOVČANKA IZMISLILA GRUPNO SILOVANJE DA SE OSVETI BIVŠEM: Lagala da su je četiri mladića napastvovala u kafiću, policija je razotkrila

Foto: Shutterstock

Silovanje maloletnice

Više javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Nišlije koga je dvadesetdevetogodišnja Leskovčanka optužila za silovanje.

- Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv jednog lica ali je nakon sprovođenja dokaznih radnji ustanovljeno da nema osnova za njegovo krivično gonjenje pa je istraga obustavljena. Odluka tužilaštva sa poukom dostavljena je devojci i njenom punomoćniku - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Na ovaj način potvrđeni su navodi Ministarstva unutrašnjih poslova da se radilo o lažnoj prijavi i stavljena tačka na slučaj koji je mesecima uznemiravao Niš ali i čitavu Srbiju.

Devojka je policiji prijavila da su je 30. decembra prošle godine u toaletu kafića u centru Niša seksualno zlostavljala četvorica mladića da bi tokom ispitivanja u nekoliko navrata promenila iskaz i na kraju za silovanje optužila vršnjaka sa kojim se zabavljala u srednjoj školi. Ministarstvo unutrašnjih poslova se 5. januara oglasilo saopštenjem u kome je bilo navedeno da "nakon detaljnih provera utvrđeno je da je dvadesetdevetogodišnja devojka iz Leskovca lažno prijavila da je silovana 30. decembra 2022. godine". U saopštenju se dalje navodilo da je devojka u razgovoru pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca te da je lažno navela i gde je silovana.

Međutim, bez obzira na ovakav stav Ministarstva unutrašnjih poslova, Više javno tužilaštvo je odlučilo da protiv mladića na koga je Leskovčanka ukazala kao osumnjičenog za silovanje, pokrene istragu. Tokom nekoliko meseci sprovedene su brojne dokazne radnje uključujući saslušanja navodno oštećene, osumnjičenog, svedoka te različita veštačenja ali nijedna od njih nije ukazala na osumnjičenog kao izvršioca pa je istraga obustavljena.

Prijava grupnog silovanja prestrašila je Nišlije koje su danima brinule za bezbednost žena i devojaka i zahtevale kažnjavanje napadača. Međutim, ustanovljeno je da je iza svega stajala namera ostavljene devojke da se osveti bivšem momku.

- Ona je želela da obnovi ljubavnu vezu sa njim, a kada joj je on stavio do znanja da je između njih sve gotovo, odlučila je da mu se osveti. Te večeri je mnogo popila, a kada je došla kući pozvala je drugaricu iz Leskovca i onako pijana svašta joj napričala. Ta devojka je pozvala policiju i prijavila silovanje – navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policija je veoma ozbiljno pristupila ovom slučaju s obzirom na to da je Leskovčanka isprva tvrdila da je žrtva grupnog silovanja.

- Najpre je tvrdila da su je napala četvorica, pa trojica, govorila je da je silovana u kafiću, pa onda u svom stanu. Svakom od lekara kod koga je policija vodila od ginekologa do neuropsihijatra iznosila je različite verzije. Policiji je takođe servirala nedosledne priče koje su se menjale. Kako ne bi ostalo ništa nejasno, proveren je svaki njen navod, vođena je kod lekara specijaliste, urađeni su kompletni uviđaji i u kafiću i u njenom stanu, ispitano je 20 osoba koje je pozivala, ili su bili u kafiću. Na kraju je optužila tog dvadesetdevetogodišnjeg mladića zbog koga je sve to i uradila - objašnjava izvor.

Kako se dodaje, nakon toga je utvrđeno da nema dokaza o krivičnom delu.

- Policija je sa njim razgovarala, on je bio veoma saradljiv i ubedljiv, nije postojala ni mrvica sumnje da joj je on na bilo koji način naudio. Nije bilo svedoka koji bi potvrdili njenu priču, sudsko medicinskim pregledom nisu nađene povrede koje odgovaraju onima nastalim prilikom nastalog seksualnog odnosa niti je policija pronašla bilo šta što bi joj išlo u korist. Kada joj je predočeno da će biti podvrgnuta poligrafskom testiranju slomila se i priznala da je sve slagala. Govorila je da dosta pije i da je taj porok doprineo ovakvom njenom ispadu koji je imao ogromne neželjene posledice u vidu uznemirenja javnosti – rekao je nakon razotkrivanja pozadine ovog slučaja dobro obavešteni sagovornik.

Za krivično delo lažno prijavljivanje predviđena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine. Međutim, protiv Leskovčanke takva prijava nije podneta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading