DIREKTOR ŠKOLE U KOJU KOSTA PRELAZI OTVORIO DUŠU: Kako gledati dete koje je napravilo toliko zlo, nastavnicima će biti PRETEŠKO

Autor:

Hronika

23.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog", akademski slikar Zoran Aleksić priznao je za Republiku da će nastavnicima te ustanove biti teško da rade sa Kostom Kecmanovićem ukoliko lekari ocene da je sposoban za školu.

DIREKTOR ŠKOLE U KOJU KOSTA PRELAZI OTVORIO DUŠU:  Kako gledati dete koje je napravilo toliko zlo, nastavnicima će biti PRETEŠKO

Foto: promo/printscreen/facebook

Zoran Aleksić Direktor škole u kojoj će Kosta Kecmanović pohađati 8. razred kaže da su njegove kolege profesionalci i da će zadatku obrazovanja višestrukog ubice smeštenog na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu, pristupiti timski ma koliko da već sada znaju da je zadatak težak. 

- Koliko god da smo svi mi profesionalni na svom radnom mestu, svi smo prvenstveno ljudi od krvi i mesa i sa dušom. Pogođeni smo užasnim događajem koji se desio u školi na Vračaru tako da nije lako pristupiti obrazovanju tog učenika kad kao nastavnik imaš to u svojoj glavi, ali to nam je zadatak. Desilo se veliko zlo i posledice su katastrofalne. Ovo je presedan za sve nas i duboko saosećam sa porodicama ubijene dece. Kao roditelj i kao prosvetni radnik duboko sam uzdrman - rekao je Aleksić za Republiku.    

Foto: promo/printscreen/facebook

Zoran Aleksić, direktor OŠ" Dr Dragan Hercog"

Do početka školske godine ostalo je desetak dana i procedura oko zvaničnog upisa dečaka ubice u novu školu trebalo bi da bude brzo okončana. Iako direktor te škole još ne zna po kom modelu će maloletni ubica nastaviti osnovno školsko obrazovanje po odluci lekarskog tima, Republika saznaje da se razmatra mogućnost da pohađa nastavu individualno i na daljinu jer njegovo stanje i situacija ne omogućava dolazak velikog broja nastavnika kod njega u sobu, a posebno ne bi smelo dopustiti da se Kecmanović meša sa drugom decom tokom nastave. 

- Škola postoji više od 50 godina i svako dete koje se nađe u bolnici ili na kućnom lečenju, a po mišljenju lekara bude sposobno da prati nastavu, postaje naš učenik. Mišljenje lekara u našem radu je veoma važno, s tim da u školi postoje timovi koji prilagođavaju nastavu i patologiji i svakom detetu ponaosob, budući da je svako individua za sebe. Za nas je obrazovanje kreativan čin i tako ga treba shvatati. Nastavnici prilagođavaju nastavu potrebama učenika - kaže direktor Aleksić.

On ističe da je Kecmanović poseban slučaj ne samo u Srbiji nego i u svetu, ali da će se i za njega naći prihvatljiv model školovanja kao što se iznalazilo i za decu koja su bila takođe problematična.

Imali smo agresivne učenike, autodestruktivne sa suicidnim idejama, ali ovakav slučaj nikada nismo imali - zaključio je direktor nove Kostine škole.  

Majka ne želi da njen sin nastavi školovanje u novoj školi?

Republika

Foto: Printscreen

Miljana Kecmanović majka dečaka ubice

Prema nezvaničnim saznanjima Miljana Kecmanović, Kostina majka nije podnela zahtev OŠ "Dr Dragan Hercog" za njegov premeštaj u tu školu, ali direktor škole kaže da se prepis Kecmanovića iz škole u kojoj je počinio zločin ne obavlja na zahtev roditelja nego da o tome odlučuju državne institucije, odnosno da se po ustaljenoj proceduri deca na lečenju i ona koja borave u bolnici prepisuju u jedinu školu tog tipa u Srbiji. 

Roditelji žrtava očajni: Našu decu je ubio, otkud mu pravo na školovanje

Roditelji i porodice devetoro ubijene dece i školskog čuvara revoltirani su svim vestima o nastavku školovanja ubice.

- Pa zar njega treba dalje školovati i zašta ga spremati? On ima prava na školovanje a šta je sa ono devetoro ubijene dece zar nisu i ona imala isto pravo- pitaju se neutešni ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (10)

Loading
Miloš

23.08.2023 20:44

Možda mogu da ga nauče empatiji i saosećanju. neka ga ova škola tiho uči.

Jelena

24.08.2023 00:56

Da sam nastavnik i da mi je dodeljen ovaj monstrum da mu držim časove - dala bih otkaz! Pa taj će ubiti ponovo, prvom prilikom.

Nastavnik

24.08.2023 08:33

Kakvo bre skolovanje, toliku decu je pobio. Da mu date kompjuter i knjige, da li ste vi normalni??? Ko zna sta ce on u svon bolesnom umu da iskonstruise. Formalno ga skolovati ako bas mora po tom zakonu, dati mu da pise sastav na temu sta je uradio

Brebre

24.08.2023 08:37

Ne dajte zlotvoru kompjuter i knjige, ne dajte mu nista. Dajte mu svedocanstvo na kraju sk. godine ako mora po zakonu