DIREKTOR ŠKOLE U KOJU ĆE IĆI KOSTA KECMANOVIĆ SE PRVI PUT OGLASIO: Otkrio sve detalje o tome šta čeka dečaka-ubicu tokom nove školske godine!

Autor:

Hronika

22.08.2023

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović nastavlja školovanje po posebnom modelu o kojem se trenutno odlučuje u krugu lekara.

DIREKTOR ŠKOLE U KOJU ĆE IĆI KOSTA KECMANOVIĆ SE PRVI  PUT OGLASIO: Otkrio sve detalje o tome šta čeka dečaka-ubicu tokom nove školske godine!

Foto: Republika.rs, Printscreen

Kosta Kecmanović, dečak-ubica na klinici

Od prvog septembra Kosta Kecmanović biće zvanično učenik osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu, potvrdio je Zoran Aleksić direktor te ustanove za Republiku.

- Sve u vezi sa ovim pitanjem jer rađeno sa Ministarstvom prosvete i dečak će biti upisan u našu školu koja je kod nas jedina škola ovog tipa - rekao je direktor Aleksić. 

Foto: Shutterstock, Facebook

Kostin otac Vladimir Kecmanović u pritvoru pod sumnjom da je sinu omogućio da uzme pištolj i napravi masakr u školi

Na naše pitanje da li roditelji po redovnoj proceduri moraju da predaju zahtev za upis Koste Kecmanovića u ovu školu, direktor odgovara da će on biti samo preveden iz škole na Vračaru u školu u kojoj se obrazuju deca koja se nalaze na lečenju.  

Direktor škole u kojoj će Kecmanović biti upisan u osmi razred, ističe da će o nastavku njegovog daljeg školovanja odlučivati lekari.

- Glavnu reč vode medicinski radnici odnosno lekari koji rade sa tim dečakom i oni će se izjasniti nakon timskog posmatranja o njegovoj sposobnosti, odnosno daće ocenu njegove sposobnosti za praćenje nastave - kazao je direktor škole "Dr Dragan Hercog". 

On napominje da su saradnja škole i Klinike za dečiju psihijatriju i neurologiju u kojoj Kecmanović boravi, na zavidnom nivou i da je to jedna od 12 bolnica u koju predavači iz njegove škole odlaze i rade sa decom neometano. Ipak, navodi mogućnost da lekari daju negativnu ocenu.

- Lekari koji su pozvani da ocene sposobnost deteta sa problemom zbog kojeg ne može da pohađa nastavu u normalnim okolnostima, uvek mogu da procene da dete ne može iz nekog razloga da pohađa nastavu ni u našoj školi na bilo koji način. Međutim i to može da se promeni - kaže Zoran Aleksić i zaključuje da je slučaj Koste Kecmanovića mnogo kompleksniji nego što javnost misli i da u ovom momentu ne može ništa preciznije da kaže. 

On na kraju kaže uprkos tome što postoje tri modela školovanja, odnosno pohađanja nastave u školi čiji je direktor, uvek postoje različite varijente, te da se svakom detetu koje se nalazi na bolničkom ili kućnom lečenju.

- Raditi sa decom koja su bolesna zahteva poseban pristup nastavi, prilagođavanje sadržaja i planova. Moje kolege rade u bolničkim uslovima, koji nisu učionički i  potrebno je mnogo fleksibilnosti. Prilagoditi se zdravstvenom stanju učenika u svakom trenutku, prilagoditi zadatke na koje dete može da odgovori. Svakom detetu se pristupa shodno njegovom stanju, potrebama i mogućnošću. Svako dete je jedan kosmos, univerzum - objasnio je Aleksić za Republiku. 

 Direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" napominje da su u praksi imali slučajeve kada se roditelji dece upisane u njihovu školu izričito protive tome da deca pohađaju nastavu kod njih i da tada dolazi do obustave nastave. 

Posetimo, Kosta Kecmanović je iz očevog pištolja 3. maja ubio osmoro dece i školskog čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar", a teško ranio nastavnicu istorije i šest učenika, od kojih je jedna devojčica preminula posle 12 dana borbe za život.

Od tada dečak ubica je smešten na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, a sada bi iz ove ustanove trebalo da pohađa i nastavu. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tanja

22.08.2023 13:26

Nee skola,motika u rudnik da kopa!

Sasha

22.08.2023 15:37

Kakav decak, on je pacijent ustanove za mentalne bolesnike, treba ga nazivati samo - pacijent.

Nastavnik

23.08.2023 12:31

Ne trazite od nastavnike da bilo sta imaju sa tim krvnikom.