PAKLENA PROŠLOST UBICE IZ GRADAČCA: Hapšen 2014. godine, za njim BiH raspisala i poternicu- zašto sudija Lejla ipak nije zaštitila Nizamu?!

Autor:

Hronika

23.08.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sulejmanović je još 2014. godine bio uhapšen u akciji tajne policije pod kodnim imenom „Nikita“.

PAKLENA PROŠLOST UBICE IZ GRADAČCA: Hapšen 2014. godine, za njim BiH raspisala i poternicu- zašto sudija Lejla ipak nije zaštitila Nizamu?!

Foto: YouTube/Printscreen/Avaz TV, Facebook, Dragan Kadic

Nermin Sulejmanović

Monstrum iz Gradačca Nermin Sulejmanović (35) zvani Rej Ban, koji je bukvalno sejao smrt po ovom gradu, kada je ubio svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a potom i oca i sina koji su državljani Turske, ranivši još dvoje ljudi u tom krvavom pohodu, izbegao je hapšenje oduzevši sebi život.

On je policiji odavno poznat kao nasilnik sa debelim policijskim dosijeom. U medijima je poslednjih dana okarakterisan kao "psiho", ali je i pre ovog neviđenog zločina imao kriminalnu epizodu u Hrvatskoj.

Sulejmanović je još 2014. godine bio uhapšen u akciji tajne policije pod kodnim imenom "Nikita“. zbog šverca marihuane iz Albanije u Hrvatsku. Naime, početkom aprila 2014. g. policijski istražitelji izvršili su krivičnu istragu nad 11 lica zbog sumnje da su počinili radnju zločinačkog udruživanja, neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga piše 24sata.hr

 

Foto: Nermin Sulejmanović/instagram

 

Ključni dokazi koji su prethodili razbijanju međunarodne grupe švercera prikupljeni su sprovođenjem tajnih mera Specijalne službe za kriminalističke poslove, od tajnog praćenja i praćenja do prisluškivanja i analize svih njihovih komunikacija. Trojica švercera, Nikola Stojanović, Alen Kuduzović i Gjovalin Vuksanaj, bili su organizatori ove švercerske grupe koja je organizovala i vodila zločinačko udruženje na području Zagreba.


Oni su povezali ostale članove kriminalne grupe u zajedničku akciju za kontinuiranu nabavku, skladištenje i šverc droge morem iz Republike Albanije na teritoriju Republike Hrvatske, a zovu se Nermin Sulejmanović, Klaudio Šango, Tonči Gabelić, Štefan Fran, Đulijano Grubelić, Antonio Premužić, Dejan Petrović, a među njima je bio tada maloletna Samra Salkić. Uglavnom su to bili državljani Hrvatske, tri državljana BiH i jedan državljanin Albanije. Zajednički cilj im je bio da marihuanu donesu u kontinentalni deo Hrvatske - piše 24sata.hr

Koristili ribarski čamac

Krijumčari su koristili ribarski brod "Poslušan" sa tročlanom posadom za prevoz droge iz Albanije do hrvatske obale. Pošto je policija pomno pratila i pratila kretanje broda koji je uplovio u zaliv Peleš u mestu Zečevo, nedaleko od Primoštena, početkom aprila 2014. godine, policijski službenici su krenuli u akciju. Prilikom pretresa broda pronađeno je 770 paketa marihuane ukupne težine 800 kilograma skrivenih i umotanih u providnu plastičnu foliju u rezervoarima za gorivo. Posada je odmah uhapšena, ali ostali članovi bande koji su čekali da se brod i droga prevezu kombijem za Zagreb su uhapšeni su potom završili u Remetincu -  piše 24sata.hr

Foto: Nermin Sulejmanović/instagram

 

Zaplenjena droga prokrijumčarena iz Albanije u Hrvatsku procenjena je na više od deset miliona tadašnjih kuna, dok bi vrednost znatno porasla u uličnoj preprodaji. Zanimljivo je da su šverceri i posada ribarskog broda "Poslušan" imali veze u Lučkoj kapetaniji, pa su proveravali da li je njihov čamac vidljiv na radarima koji prate saobraćaj svih plovila na moru. Nisu imali pojma da su pod tajnim nadzorom. Svako je imao svoju ulogu u lancu šverca. Neki su bili zaduženi za prenos novca, druga za nabavku bezbednih mobilnih telefona i prijem i prenošenje važnih poruka, a treća za transport i preprodaju marihuane.

Osim šverca droge, sliku nasilnika, zločinca i ubice Nermina Sulejmanovića upotpunjuje još jedan slučaj. Naime, 24. maja 2014. godine u zagrebačkom zatvoru Remitenec bukvalno pesnicom i više udaraca u glavu nokautirao muškarca, nanevši mu teške telesne povrede. Do objavljivanja ovog teksta nije potvrđena nezvanična informacija da je jedan pravosudni policajac nokautiran - piše 24sata.hr.

Međunarodna poternica

O kakvom se nasilniku radi dovoljno govori činjenica da je Kantonalni sud u Tuzli 2016. godine raspisao međunarodnu poternicu za Sulejmanovićem zbog napada na policajca. Inače, u BiH i dalje ima protesta zbog krvavog pohoda pomahnitalog Sulejmanovića, koji je snimio svoj krvavi pir i objavio na društvenim mrežama. Sulejmanović je, otkrili su istražitelji, prvo ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i sve snimio i prenosio uživo na društvenim mrežama. Ostavio je njihovu ćerku od devet da leži u krvi svoje majke.

Bežeći sa mesta zločina, naišao je na dvojicu muškaraca, oca i sina, koje je i ubio, što je i sam potvrdio nešto kasnije u jednom od brojnih objava na društvenoj mreži koje je neprekidno objavljivao bežeći. On je, navodno, odmah nakon ubistava pobegao BMV-om, a za njim je odmah organizovana opsežna potraga. Gradačac je bio pod opsadom, a specijalci su tragali za okrutnim ubicom. Kako su dani odmicali, javnost je saznala da Sulejmanović ima informacije o tome gde mu se žena krije, ali je javnost šokirala i to što je on, s obzirom na njegovu nasilnu prošlost, sudija nije odredio zabranu prilaska žrtvi.

U obrazloženju suda se navodi da im policija nije dala dovoljno dokaza da je bio nasilan. Policija je, pak, saopštila da je posebno tražila mere od suda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading