MOŽE DA SE OTME I ODERE! "Škaljarci" imali cenovnik za glave "kavčana"

Autor:

Hronika

09.08.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandić se u periodu korišćenja SKY ECC aplikacije nalazio u zatvoru u Spužu

MOŽE DA SE OTME I ODERE! "Škaljarci" imali cenovnik za glave "kavčana"

Foto: Libertas/Printscreen

Radoje Zvicer

U jednoj od SKY ECC komunikacija koje su vođene u periodu od 25. avgusta do 26. septembra 2020. kao sagovornici su identifikovani Nikola Mandić i Željko Radulović, obojica pripadnici organizovane kriminalne grupe "škaljarski" klan.

Mandić se u periodu korišćenja SKY ECC aplikacije nalazio u zatvoru u Spužu, zbog sumnji da je saučesnik u ubistvu bivšeg fudbalera Gorana Lenca, a Željko Radulović je sin Ranka Radulovića, vođe "nikšićke" grupe koja je, prema tvrdnjama tužilaštva, povezana sa "škaljarskim" klanom, piše podgorički Standard.

Ranka Radulovića SDT sumnjiči da je organizator kriminalne grupe koja je sa pripadnicima "škaljarskog" i "skadarskog" kriminalnog klana planirala likvidaciju bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i više bivših funkcionera crnogorske policije.

Foto: tusrka policija /hurriyet

 

 

Osim što su jedan drugom slali fotografije prema kojima su i identifikovani, Mandić i Radulović su vodili detaljne razgovore o političkoj situaciji uoči parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta 2020. godine, ali i o planiranju čitavog niza ubistava pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe "Kavač", Petra Mujovića, Zdravka Perunovića, Radoja Živkovića Žutog...

Kako se vidi iz SKY ECC komunikacija Mandića i Radulovića, "škaljarski" klan je za svako pojedinačno ubistvo "konkurencije" nudio od 150.000 do 200.000 evra, a Radulović je pristao na Mandićevu ponudu. On navodi da će Mujovića ubiti lično, dok će se za ostale postarati u smislu prikupljanja informacija, praćenja, lociranja…

Njihov razgovor u SKY ECC aplikaciji o planiranju ubistava počinje 25. avgusta 2020. godine.

Foto: printscreen / sozcuwebtv

 

 

Tog 25. avgusta pre tri godine, Mandić iz spuškog zatvora šalje Raduloviću čitav spisak imena za čiju su likvidaciju "škaljarci" spremni za plate ogromne novčane iznose, ali i da obezbede oružje. Njih dvojica detaljno razgovaraju o tome koga treba "odrati", koga "zakopati", a koga "tresnut iz kola u prolazu". Dobar deo razgovora se odnosi i na oružje koje Mandić obećava da će biti obezbeđeno za likvidacije i Radulovićeva objašnjenja šta mu je potrebno.

Mandić: Mali Petar

Radulović: Mujov smećar je l'

Mandić: Mujović, rekli su nam da mi držimo Nikšić i da nam ništa falit' neće. Rekli su da odma kažeš koliko treba pištolja i pušaka. A reci mi imaš li šta od oružja da ti i to pošaljem

Radulović: Nemam ništa

Mandić: Ja mislim da je ovaj mali Petar smiješan za odrat

Radulović: Ja ću njega sam da završim

Mandić: Mali je svaku noć do kasno tamo na željezaru. Može i da se otme pa da se odere, kako god vidiš. Ali je baš presmiješan za 150.000 dolara i još komad robe

Radulović: Pratim ih ja sve, sve će bit brzo gotovo ako bog da

Mandić: Čuješ može onaj mali Petar da se otme i da se zakopa neđe, to bi bilo najbolje, šta misliš?

Radulović: Pa meni treba neko ozbiljan za to, kad ga ovi iz specijalne uhvati da ne pjeva posle 5 šamara

Mandić: Ima u ponudi i ovoga Žutog (prim. aut. Radoje Živković Žuti, rođak Radoja Zvicera)

Radulović: Tu je u NK, ne čuva se

U daljoj konverzaciji "škaljarci" pominju i Zdravka Perunovića koji je, kako se sumnja, zajedno sa Živkovićem učestvovao u ubistvu njihovog vođe u Istambulu u saptembru 20022. godine, Jovana Vukotića.

Njihove glave, kako je navedeno u skaj komunikaciji, procenjene su na 200.000 dolara.

Radulović: Perun je stalno sa Miškom Zarubicom

Mandić: Njih ćemo da otimamo i kopamo gore na selo kod mene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading