TAJNA PREPISKA O UBISTVU VESELINA VUKOTIĆA ISPLIVALA U JAVNOST? Milov policajac u porukama otkrio ime UBICE oca vođa ŠKALJARACA!?

Autor:

Hronika

06.08.2023

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Skaj prepiskama škaljarskog klana pomenuto ime ubice Veselina Vukotića.

TAJNA PREPISKA O UBISTVU VESELINA VUKOTIĆA ISPLIVALA U JAVNOST? Milov policajac u porukama otkrio ime UBICE oca vođa ŠKALJARACA!?

Foto: Dejan Briza

Predmet ubistva Veselina Vukotića i dalje je u rukama Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici, kojim rukovodi Lepa Medenica.

Crnogorski mediji izveštavaju o tajnoj prepisci koju je dostavio Europol crnogorskim istražnim organima, a koja baca novo svetlo na slučaj ubistva Veselina Vukotića, oca vođa "škaljarskog" kriminalnog klana - Igora Vukotića i pokojnog Jovana Vukotića. U ovoj prepisci, službenik Uprave policije, Petar Lazović, u razgovoru sa vođom "kavačke" kriminalne grupe Radojem Zvicerom, navodi prezime Vukčević kao mogućeg izvršioca ubistva.

Republika

Foto: Public

Veselin Vukotić ubijen

Ubistvo Veselina Vukotića dogodilo se 20. aprila 2019. godine, kada je napadač pucao u njega nakon što je izašao iz svog automobila parkiranog ispred porodičnih apartmana u Kotoru. Ova likvidacija je izazvala kontroverze jer je Vukotić bio otac poznatih članova "škaljarskog" klana.

U prepisci koju je Europol dostavio crnogorskim istražiteljima, Lazović konstatuje da je "imao osećaj" ko je izvršilac ubistva, te navodi prezime Vukčević.

- Znaš da sam imao osećaj da je Vukčević starog špijuna omančupa - piše Lazović u grupi za razgovor sa Zvicerom i sada odbeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Takođe, on izražava zadovoljstvo što je Enis Baković, tada visoki funkcioner Uprave policije, radio na tom slučaju.

Republika

Foto: printscreen

Jovan Vukotić ubijen

Međutim, iz Višeg državnog tužilaštva navode da Skaj komunikacija između Lazovića, Zvicera i policajca Ljuba Milovića nije dostavljena od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

- Navedeni predmet i dalje je u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, te da od strane Specijalnog državnog tužilaštva ovom tužilaštvu nisu dostavljani bilo kakvi transkripti, niti pak transkripti sa sadržajem kako to navodite u vašem pitanju, sa kojih razloga nisu ni preduzimane radnje u smislu provera navoda istih- navodi se u odgovoru Lepe Medenice.

Iz tužilaštva dodaju da su u predmetu ubistva Veselina Vukotića preduzete brojne mere i radnje, uključujući naredbe za obdukciju tela i neophodna veštačenja, kao i saslušanja svedoka.

- Od strane tužilaštva doneta je naredba za obdukciju tela, kao i naredbe za sva neophodna veštačenja, prikupljena su obaveštenja od većeg broja lica, dok je 21. 10. 2020. godine jedno lice saslušano u svojstvu svedoka, čiji iskaz je bio predmet provere i tužilaštva i Uprave policije i koji nije dao rezultate u pogledu otkrivanja izvršioca predmetnog krivičnog dela, pa kako je predmetno krivično delo ostalo po NN izvršiocu, to je od strane tužilaštva upućivano više urgencija Upravi policije za preduzimanje svih neophodnih mera i radnji iz njihove nadležnosti, a poslednja  25. januara 2023. godine, sve u cilju rasvetljavanja predmetnog krivičnog dela i identifikacije izvršilaca istog.

Vukotić je bio osoba od značaja za kriminalne grupe, a pre njegove likvidacije, njegov sin Jovan Vukotić pokušao je da iznese informacije o nalogodavcima i izvršiocima ovog zločina. Međutim, iskaz tog svedoka nije dao željene rezultate u otkrivanju krivca.

Republika

Foto: printskrin

Tamara Zvicer

Ubistvo Veselina Vukotića nije prvi put da je povezano sa sukobima kriminalnih grupa u Crnoj Gori. Ranije je bilo pokušaja likvidacije Tamare Zvicer, supruge jednog od vođa "kavačkog" klana Radoja Zvicera. Ipak, mnoge informacije o ovim slučajevima ostaju nerešene i za sada nije utvrđena konačna istina o nalogodavcima i izvršiocima ovih zločina.

Crnogorske vlasti nastavljaju istragu ovog slučaja, a tajna prepiska između Lazovića i Zvicera može se pokazati od ključnog značaja u pronalaženju odgovora na pitanje ko stoji iza ubistva Veselina Vukotića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading