"MALI MONSTRUM JE ZLI GENIJE, POSLE NJEGOVOG SUĐENJA NIKAD NEĆU BITI ISTI!" Svedočio je protiv rođenog oca - u mučene roditelje gledao BEZ TRUNKE KAJANJA!

Autor:

Hronika

18.07.2023

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedoci ovog saslušanja bili su sleđeni od šoka zbog Kostinog jezivog držanja tokom saslušanja.

"MALI MONSTRUM JE ZLI GENIJE, POSLE NJEGOVOG SUĐENJA NIKAD NEĆU BITI ISTI!" Svedočio je protiv rođenog oca - u mučene roditelje gledao BEZ TRUNKE KAJANJA!

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Kosta Kecmanović

Kosta je čisto zlo, sa inteligencijom na nivou genija. Svesno se suočio sa roditeljima dece koju je pobio u školi, ne pokazavši ni trunku emocija niti kajanja.

Hladnokrvno je ispričao kako je 3. maja u stanu na Vračaru uzeo očeve pištolje iz jedne fioke, na kojoj je bila brava sa šifrom koju je znao, i krenuo je u krvavi pir.

Ovo su nam, između ostalog, ispričali svedoci saslušanja dečaka ubice Koste K., koji je pre dva i po meseca pobio devet đaka i portira u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Govorio preko video-linka

Mali monstrum je, inače, danas saslušan u okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv Kostinog oca Vladimira K., osumnjičenog za teško delo protiv opšte sigurnosti, pošto u stanu nije adekvatno obezbedio oružje, kojim je dečak počinio masakr.

Pošto Kosta u vreme zločina nije imao punih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke. Ispitan je putem video-konferencijske veze, uspostavljene između Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, u kojoj se dečak nalazi na opservaciji, i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U Palati pravde su se nalazili tužilac, tri roditelja dvoje ubijene dece, njihovi advokati, kao i Vladimirov branilac. Sva pitanja upućena Kosti postavljena su preko tužioca.

Svedoci ovog saslušanja bili su sleđeni od šoka zbog Kostinog jezivog držanja tokom saslušanja.

- Taj dečko je hladnokrvni, zli genije. Posle ovoga sigurno neću spavati nekoliko noći, takvo zlo nikad nisam video - kažu.

 Taj dečko je hladnokrvni, zli genije. Posle ovoga sigurno neću spavati nekoliko noći, takvo zlo nikad nisam video - dodaje se.

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

 

- Kosta je, kao bliski član porodice imao pravo da ne svedoči protiv oca, kao i da se ne suočava sa roditeljima dece koju je ubio, ali on je mirno odlučio da to učini. Govorio je hladno, kao robot, a rečnik mu je kao kod odraslog čoveka. Barata pravnim terminima kao da je advokat - naglašava se.

Prema rečima našeg sagovornika, Kosta je u jednom trenutku rekao da se kaje, ali to je učinio bez ikakve emocije i empatije za žrtve. 

- Govorio je kako je bio odbačen u školi, ali na pitanje zašto tada nije potražio pomoć, rekao je da nije hteo. Ledenim glasom je kazao da je pre masakra gledao dokumentarac o nekom masovnom ubistvu u školi u Americi i tako je došao na ideju da pobije svoje školske drugare. Ispričao je da je lako došao do očevih pištolja, koji su bili u jednoj fioci zaključanoj bravom sa šifrom. Rekao je da je znao prvih nekoliko cifara na toj šifri, osim poslednje dve, koje je lako otkrio - rečeno je.

Posebno potresno je bilo kad je majka jedne ubijene devojčice upitala Kostu zašto joj je ubio ćerku kad je nije ni poznavao.

- On je i tada bio potpuno hladnokrvan, rekavši mirno da je ubijao redom, svakog na koga je naleteo - dodaje se.

Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza. Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje VII/2 imalo čas istorije.

Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i ubio još šestoro dece.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu "jer je psihopata".

Raspituje se kad će biti pušten kući

Kosta K. trenutno je na psihijatrijskom veštačenju na klinici u Beogradu, gde je u više navrata pitao medicinsko osoblje kad će biti pušten kući i zašto ga drže zatvorenog. On je, naime, pre masakra pretraživao na internetu da li je krivično odgovoran, s obzirom na to da tada nije imao navršenih 14 godina, i kada se uverio da mu ne preti robija, isplanirao je krvavi pir. Među stvarima u sobi je imao spisak dece za odstrel, kao i detaljan plan kretanja kroz školu. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Tijana

19.07.2023 00:48

Iskreno,ne mislim da je zao,njemu nedostaje SVESNOST,on je na kognitivnom planu svestan sta je uradio,ali na emotivnom ne...Njemu je to ka9 neka igrica....Hmm

Memo

19.07.2023 09:48

Dakle, on je video prisutne na drugoj strani? Ili ih je samo čuo?

Svetlana

19.07.2023 10:21

Pravipsihopata

Dragana

19.07.2023 15:11

Nepatvoreno zlo od deteta. Bez empatije, narcisoidna, psihopatska ličnost, rođeni monstrum, manipulator, nadprosečno inteligentan, socijalno i emotivno nezreo,po meni bez mogućnosti da se ikada promeni. Užas!