TEŠKO MI JE DA DIŠEM! OTAC NASTRADALOG PETRA OČAJAN: Njegov sin nije uspeo da se izbori za život - on je deveta žrtva Uroša Blažića!

Autor:

Hronika

24.06.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Blažić je u Malom Orašju 4. maja oko 22.30 sati na igralištu video grupu mladića koji su sedeli za logorskom vatrom i hicima iz puške usmrtio petoricu.

TEŠKO MI JE DA DIŠEM! OTAC NASTRADALOG PETRA OČAJAN: Njegov sin nije uspeo da se izbori za život - on je deveta žrtva Uroša Blažića!

Foto: Društvene mreže

Petar Mitrović

Otac Petar Mitrovića (26) devete žrtve masakra u Malom Orašju, koga je hicima iz puške usmrtio Uroš Blažić (21) jedva smogavši snage, kroz suze kazao je za portal Republika.rs da mu je veoma teško i da ne postoje reči kojom bi iskazao bol za nastradalim sinom.

- Nemam snage da vam bilo šta kažem. Razumite, teško mi je veoma, teško mi je i da dišem, a takođe i da pričam - rekao je kroz suze otac tragično nastradalog mladića. 

Podsetimo, Petar je u krvavom piru masovnog ubcie iz Dubone bio teško ranjen i odmah je zbrinut u bolnici u Smederevu, ali je zbog pogoršanja stanja transportovan u bolnicu u Beograd, gde je nažalost i pored napora lekara da mu spasu život, pedeset dana posle masakra, preminuo. 

Kobne noći stadali su: brat i sestra Milan (22) i Kristina Panić (18), Aleksandar (18) i Lazar Milovanović (20), Marko Mitović (18), Nikola Milić (15), Nemanja Stevanović (21) i Dalibor Todorović (25).

Masakr se dogodio nepuna dva dana posle stravičnog zločina koji se odigrao u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. maja, u kom je ubijeno 9 dece i čuvar.

Uroš Blažić je prvo u Malom Orašju oko 22.30 sati na igralištu video grupu mladića koji su sedeli za logorskom vatrom.

Otišao je kući i vratio se naoružan. Izvadio je pušku, zapucao i usmrtio  Marka Mitrovića, Aleksandra i Lazara Milovanovića, Nikolu Milića nakon čega je stradao i Nemanja Stevanović, a ranio desetak prisutnih mladića i devojaka. Drugari su se okuplili te večeri kako bi proslavili to što je Marko postao ujak. 

Nakon toga Blažić je nastavio ka selu Dubona i kalašnjikov potegao na četiri osobe koje je na koje je naišao, a koji su u tenutku pucnjeva nameštali kapiju. Pokosio ih je kolima i nastavio vožnju.

Pukom srećom oni su preživeli masakr. Pomahnitali monstrum odlučan da sprovede svoj mostruozni plan došao je u neposrednu blizinu škole u Duboni gde je uočio brata i sestru Milana i Kristinu Panić koje je zajedno sa Daliborom Torovićem pokosio rafalom metaka.

Na putu ka selu Šepšin gde je samostalno živeo pucao je na prolaznike, ali na sreću u nesreći tu nije bilo ranjenih. Mercedes kojim se vozio dok je sprovodio svoj krvavi plan ostavio je, a potom zaustavio taksi, te je taksistu pod pretnjom dizanja bombom u vazduh primorao da ga odveze u selo Vinjište nedaleko od Kagujevca. Ubicu su narednog jutra oko 8.30 naoružanog uhapsili na imanju ujaka kod koga se krio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading