BOLNE REČI BAKE RANJENOG JOVANA U ORAŠJU: Noću u snu doziva UBIJENOG LAZU, nije mu do života!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Noću ne može da spava, a kada zaspi doziva ubijenog druga Lazu - priča baka Milena za Republiku.

BOLNE REČI BAKE RANJENOG JOVANA U ORAŠJU: Noću u snu doziva UBIJENOG LAZU, nije mu do života!

Foto: Nikola Mutić

Prošlo je 42 dana od masakra u mladenovačkim selima, ali rane preživelih još uvek nisu zarasle, a jedan od ranjenika Petar Mitrović (22) se još uvek bori za život. Druga dva mladića, Nemanja Ilić (23) i Jovan Ranković (21), junački se bore za oporavak jer su im meci Uroša Blažića (21) 4. maja razorili velike delove tela. Njihove bake opisale su za naš list kroz šta sve hrabri momci prolaze.

Blažić je kobne večeri oko 22.30 sati u selima Malo Orašje i Dubona nasumičnom pucnjavom usmrtio osmoro mladih, a 14 ranio. 

Jovan Ranković je pukom srećom izbegao sigurnu smrt, jer je ranjen sa četiri metka, u desni lakat, plućno krilo, slezinu i debelo crevo. Pred njim su još uvek brojne intervencije i terapije, a u jučerašnjoj poseti njegovoj porodici u Malom Orašju, naši reporteri zatekli su samo njegovu baku Milenu Ranković, koja nam je rekla da zbog šipki koje Jovan ima u desnoj ruci, može da se služi samo levom.

Foto: ST/Nikola Mutić

Nemanjna baka, Blaga Ilić

- Jovan je danas otišao na pregled u Beograd. U utorak je jedva smogao snage da ide na pomen stradalima. Krio se od svih. Kaže mi da je jedva izdržao da vidi neutešne roditelje. Ne izlazi mu se iz kuće. Nije mu do života. Noću ne može da spava, a kada zaspi doziva ubijenog druga Lazu. Ruka mu je sva u šipkama, ne može da je pomeri. Nosiće te šipke oko četiri meseca. Ono veče kada je upucan pokušao je da beži, ali nije mogao jer je imao konce u nozi, koju je još prošle godine u februaru povredio u saobraćajki, kada je čudom preživeo. I u toj nozi je do nedavno imao šipke i onda mu se desi ovo - priča baka Milena za Republiku.

Ona opisuje da je njen unuk tog 4. maja bio u tolikoj agoniji da je poželeo da umre.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Monstrum Uroš Blažić

- Kada ga je taj monstrum poslednji put ranio, Joca se pravio mrtav, a Uroš mu je rekao "Ustani i sedi", ali on nije ni mogao jer je previše krvario. Hitna pomoć je mog unuka poslednjeg odvezla, a kaže mi da nije mogao da izdrži koliko mu je bilo loše dok ih je čekao. Rekao mi je da je poželeo da umre. Eto, Bog ga je sada spasao drugi put. Ali posle smrti starijeg brata 2018. nije više sav svoj. Tuga ne prolazi za našim Goranom, koji je imao 17 godina kada je presudio sebi 2018. godine. Ja od tad ne mogu da skinem crninu. Nemam kud. Borim se kako znam. Već su imali težak život jer ih je majka napustila kad su bili mali. Da je njihov otac sada izgubio i drugog sina, pa šta bi radio, samo da se ubije - kaže naša sagovornica.

Njena komšinica Blaga Ilić svog unuka Nemanju nije videla 42 dana jer toliko dugo nije uspeo da ustane iz bolničkog kreveta, za koji ga je Blažić zakovao.

Foto: Nikola Mutić

Grafit za stradale u Malom Orašju

- Moj unuk Nemanja je primio pet metaka. Rame i butna kost su mu smrskani, a ta noga mu je sada 10 centimetara kraća. Sada je bolnici "Dragiša Mišović", a samo roditelji imaju pravo da ga vide, i ko zna koliko će da bude. Prvo je bio u smederevskoj bolnici, pa u Zemunu. Doktori kažu da moraju da mu skinu kožu sa zdrave noge, kako bi mu je stavili na tu ranjenu. Tek sad mu predstoje brojne operacije. Čuli smo se telefonom, dobro se drži, ali ja vidim da nije više svoj. Mesec i po dana je nepokretan i drugi ga hrane i presvlače, ali da se živi mora - zaključuje Blaga za naš portal.


Jovanov brat se obesio

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

 

Ranjeni Jovan, prema rečima meštana Malog Orašja, od malih nogu prolazi kroz najteže životne muke. Nakon majčinog odlaska, rođeni brat Goran mu se obesio 2018. jer ga je u mrak odvuklo loše društvo. Od tada se junački bori da prehrani oca, baku i deku, koji se bave poljoprivredom, a on je zaposlen u pekari. Međutim, prema prognozama lekara, još godinu dana neće moći da radi.


Petar se bori za život

Ranjeni Petar Mitrović (22) se, prema našim saznanjima, još uvek bori za život i nalazi se u šok sobi u stanju opasnom po život, a tek nedavno je izašao iz kome. Hirurzi su mu nakon pucnjave izvadili jedan bubreg i slezinu, a do nedavno je imao i metak u plućima. 

Kako svedoče meštani Malog Orašja, tragične večeri jedan od ubijenih momaka je Blažiću rekao "Molim te, brate, nemoj više da pucaš", ali je krvnik nastavio da puca.

Takođe, stanovnici Dubone kažu da su nedavno videli Uroševe majku i dedu kako u bašti razređuju breskve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading