OVIH OSAM OSUĐENIKA NEĆE NIKADA VIŠE BITI NA SLOBODI: Njima je izrečena DOŽIVOTNA zbog jezivih zločina koje će Srbija pamtiti!

Autor:

Hronika

21.06.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmorici muškaraca koji su počinili stravične zločine u Srbiji izrečena je kazna doživotnog zatvora, a evo o kojim zlodelima je reč.

OVIH OSAM OSUĐENIKA NEĆE NIKADA VIŠE BITI NA SLOBODI: Njima je izrečena DOŽIVOTNA zbog jezivih zločina koje će Srbija pamtiti!

Foto: Republika, Facebook, ST/N. PANČIĆ,ilustracija

Nedavno je izrečena i osma kazna doživotnog zatvora za zločin počinjen u Zemunu, a evo ko se sve našao iza rešetaka pod najstrožom kaznom. Njihove zločine će Srbija zauvek pamtiti. 

Oteo, zlostavljao i šišao devojčicu

Ninoslav Jovanović iz sela Malča, poznatiji kao Malčanski berberin, prvi je u Srbiji 5. januara 2021. godine osuđen na doživotnu robiju


Naime, Jovanović je oteo dvanaestogodišnju devojčicu Moniku K. 20. decembra 2020. godine u niškom naselju Brzi Brod na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u automobil, predstavljajući se kao novi školski majstor, kome je trebalo da pokaže put do škole.
Republika

Foto: Republika

 

Zlikovac koji je osumnjičen za otmicu i silovanje dvanaestogodišnje devojčice uspevao je da beži državnim organima 17 dana jer je celo područje poznavao kao svoj džep, a pakleni plan isplanirao do najsitnijih detalja, uključujući i brojna skrovišta, od kojih su neka bila i pod zemljom sa zalihama hrane i vode. No, na kraju je sa prostora površine 150 kvadratnih kilometara koji su pokrivale snage MUP-a sateran u ćošak i uhapšen na groblju u rodnom mestu, nedelju dana nakon što je oteta devojčica spasena iz njegovih kandži.

Republika

Foto: Privatna arhiva, MUP

 

Kaznu doživotne robije prvi put izrečenu od stupanja na snagu novog Krivičnog zakonika, donela je sudija Višeg suda Tamara Savić.

Optuženi Ninoslav Jovanović iz sela Malča, kriv je zato što je 20. decembra 2019. godine sposoban da shvati značaj svojih dela i upravlja svojim postupcima, oko 7.25 sati u naselju Brzi Brod u Nišu, obmanom i pretnjom odveo maloletnu devojčicu iz Suvog Dola, u nameri da sa njom ima seksulane odnose, na taj način što je putničkim vozilom "fiat punto" sustigao oštećenu, zaustavio vozilo i pozvao je da uđe u kola. Zatim joj je uputio reči pretnje i tako je odveo do mesta zvanog Malčanska petlja, gde je sišao sa glavnog puta i zaustavio vozilo. U jednom trenutku ju je izveo iz vozila i tada je devojčica pokušala da mu pobegne tako što je potrčala prema kolima, ali je okrivljeni sustigao, udario je po galvi i odsekao joj pramen kose, zatim je odvukao do kolibe. Do 29.12. kada je nađena, dok je devojčica osećala glad, umor, bila iscrpljena i plakala, govorio joj je da mora da nastavi, da ne sme da stane, da mora da hoda. Ona je plakala i molila je da je pusti kući, jer se plašila, a on je udarao u glavu i stomak i pretio joj da će joj ubiti roditelje, što je oštećenu plašilo jer je verovala da to može da se dogodi. Kada bi nailazili na ljude, da ne bi tražila pomoć, govorio joj je da su oni zli, da mogu da ih ubiju, da mora da trči. Ona se plašila mraka, zvukova koje je čula, a okrivljeni joj je dodatno plašio sekući joj kosu, skidao joj je malje, govorio joj je da će joj ubiti roditelje - kazala je prilikom objavljivanja presude sudija Savić.

Malčanski berberin jedini je osuđenik na doživotnu robiju koji više nije iza rešetaka, s obzirom na to da je preminuo u zatvoru 7. jula prošle godine, nekoliko sati nakon što mu je pozlilo.

Izbo bivšu devojku nasmrt

Druga osoba kojoj je presuđeno na doživotnu robiju je Dejan Dabović (32) koji je u decembru 2019. godine brutalno ubio devojku Dušanku Jocović (25) u Novom Sadu. Kazna mu je izrečena 24. marta 2021. godine.

Republika

Foto: facebook.com

 

On je pravnosnažno osuđen za teško ubistvo iz bezobzirne osvete bivše devojke u Novom Sadu nakon što je sa njim raskinula dugogodišnju emotivnu vezu i za razbojništvo u kladionici koje je bilo dan pre ubistva, kada je uperivši nož u radnicu oduzeo dnevni pazar i prisvojio ukupno 11.300 dinara.

Kako je utvrđeno tokom suđenja, Dabović je nakon prepirke četiri puta ubo Dušanku po vratu i grudima i naneo joj druge povrede nožem, koji je doneo kada je iz Herceg Novog dan ranije došao u Novi Sad gde je nesrećna devojka živela i radila. Dušanka je desetak minuta trpela bolove jakog intenziteta i od tih teških povreda preminula.

- Poslednjih godinu dana, otkako sam u pritvoru, stalno razmišljam o tome šta sam uradio i kajem se. Sećam se da sam Dušanku udarao pesnicama po glavi i ničega više. Ne znam kada sam izvadio nož. Sledeće čega se sećam je dolazak u sobu u hostelu - rekao je Dabović na jednom od suđenja.

Republika

Foto: facebook.com

 

Govoreći o njihovoj vezi, Dabović je tvrdio da su i on i Dušanka međusobno bili ljubomorni i da je zbog toga dolazilo do prepirki. Imao je, kako je rekao, potrebu da se vidi sa njom i 25. decembra je otišao do njene zgrade, ali je nije pronašao. Sutradan su se, po njegovim rečima sreli kod Limanske pijace, prošetali su se i pričali o svojim životima.

- Ušli smo u radnju, kupila je vodu i nekoga je pokušala da pozove preko telefona i čuo sam kada je rekla da je Dejan Dabović sa njom i da joj preti nožem. To me je užasno pogodilo, krenuo sam da je zagrlim, a ona je vikala da se sklonim od nje. Odgurnula me je i pljunula i to me je razbesnelo - dodao je.

Dabović će ipak, na svoj zahtev, koji mu je odobren, kaznu doživotne robije služiti u Crnoj Gori, čiji je državljanin.

Ženu živu spalio i ostavio da umre u mukama

Radomir Blagojević (53), osuđen je 15. aprila 2022. godine na doživotnu robiju zbog toga što je suprugu Zoricu Kalinić (66) 13. jula 2020. godine živu zapalio. On je treći čovek kom je u Srbiji izrečena kazna doživotnog zatvora.

Foto: facebook.com/printscreen

 

On je sačekao žrtvu u ulazu zgrade u kojoj je stanovala u Surčinskoj ulici. Zorica se tada vraćala iz prodavnice, a on joj je prišao sa leđa, udario je i žena je pala. Zatim ju je polio benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, a potom i zapalio. Ona je dozivala u pomoć, ali je niko nije čuo. Na kraju je nekako dopuzala do prvog sprata i komšijama počela da lupa na vrata. Kada su oni otvorili, nisu je odmah prepoznali zbog opekotina. Pozvali su odmah Hitnu pomoć i policiju, a Zorica je bila svesna i rekla da ju je neko napao sa leđa. Nesrećna žena je dva dana kasnije preminula u bolnici.

Radomir je inače tih dana radio u blizini kao građevinski radnik. Zorica se bliskim prijateljima žalila da je ranije pokušavao da je davi i da često pije, te da ne želi više da bude u vezi sa njim.

Navodno, Zorica ga je i ostavila, ali on to nije hteo da prihvati. U prepiskama na "Fejsbuku" ju je sumnjičio da ga je varala sa starijim čovekom, merio je čak i koliko joj je dugo telefon bio zauzet dok je sa nekim razgovarala.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

 

Njemu se sudilo i zbog toga što je mesec dana ranije silovao R. N., a žrtvu je optužio da laže i rekao da bi "više voleo da je ona na Zoričinom mestu".

Posle svedočenja R. N., koja je izjavila da je kobne večeri došla kod njega kako bi mu za novac sredila kuću, a on je brutalno pretukao i silovao, on je tada skočio sa optuženičke klupe i obratio se žrtvi.

- Ona puno laže. Odgovaram za ubistvo Zorice i spreman sam za kaznu, ali pred svima da kažem - više bih voleo da je Zorica živa, a da je ova pod zemljom - rekao je Blagojević.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u februaru ove godine prvostepenu presudu kojom je Radomir Blagojević bio osuđen na kaznu doživotnog zatvora. Odlukom Apelacionog suda predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, pošto je usvojena žalbe Blagojevićevog branioca. Takođe, Blagojeviću je produžen pritvor do dalje odluke suda.

Pokušao da siluje staricu, pa je ubio

Virdžinel J. je četvrti koji je u Srbiji osuđen na doživotni zatvor. On je osuđen 16. septembra prošle godine za ubistvo žene Radinke K. (87) u Požarevcu.

On je pokušao da siluje ženu, ali kako se ona branila, izbo ju je sečivom. Ubistvo se odigralo u selu Rečica kod Požarevca.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Naime, on je u noći između 4. i 5. januara pošle godine uzeo nož za klanje svinja i krenuo u kuću kod baka Radinke K. (87) sa namerom da je siluje u selu Rečica.

- On je provalio u njenu kuću i zatekao je kako leži na krevetu. Zapretio joj je nožem za klanje svinja, rekao da će da je ubije, ako mu ne bude dozvolila da ima odnos sa njom. Okrenuo je baka Radinku na stomak, ali se ona jako branila, iako ju je tukao iz sve snage. Kada je video da neće uspeti u nameri da je siluje, on je izbo tim nožem po telu, a potom zaklao - rekao nam je sagovornik iz ovog slučaja.

Kako ima srpsko i rumunsko državljanstvo, nameravao je da pobegne u Rumuniju, ali je uhapšen 20 sati nakon zločina u okolini Vršca.

Na saslušanju je priznao zločin, a potom i ispričao jezive detalje.

Bio sam pijan. Došao sam kod nje, međutim, ona mi je izbila nož iz ruke i posekla me. Pukao sam! Onda sam je sekao po stomaku, pa zaklao. Ostala je da leži na podu - rekao je na saslušanju.

Prvobitna odluka suda bila je da Virdžinel bude osuđen na 20 godina zatvora, što je najviša kazna koja nije doživotna, ali je Više javno tužilaštvo u Požarevcu uložilo žalbu na takvu odluku i Apelacioni sud u Kragujevcu kaznu je preinačio u doživotni zatvor.

Obljubio osmogodišnjeg dečaka

Novosađanin M. J. (84) osuđen je 20. oktobra prošle godine na doživotni zatvor zbog obljube deteta 7. maja 2020. godine u Novom Sadu, kada je u cilju zadovoljenja polnog nagona silom i pretnjom prinudio dete rođeno 2012. godine da ga oralno zadovolji. Dečaku je pretio da će ga baciti u Dunav.

Starac i osmogodišnjak, koji se navodno ne poznaju, sasvim slučajno su se tu sreli nedaleko od nekadašnjeg brodogradilišta. Mališan je sam otišao od kuće i pešice su uputio prema Dunavu, da bi tamo bio sam i igrao se.

Posle nekoliko razmenjenih reči sa dečakom, M. J. je dečaka odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže, gde se dogodila obljuba.

Okrivljeni je na izricanje presude doveden iz Okružnog zatvora na Klisi u invalidskim kolicima, u kojima je uveden i u sudnicu. Izricanje presude i obrazloženje je slušao oborene glave.

Republika

Foto: Shutterstock

 

Ubio suprugu pred dvanaestogodišnjom ćerkicom

Dejan Pavlović (46) iz Vranja je 10. maja ove godine osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva supruge Snežane koje je izvršio u martu prošle godine. Uhapšen je zbog pokušaja ubistva, ali kako je žena od posledica povreda preminula u bolnici, na teret mu je stavljeno teško ubistvo.

Dejan je 23. marta prošle godine sa umišljajem ubio suprugu Snežanu kuhinjskim nožem, koju je prethodno zlostavljao, a na teret mu se stavljaju još dva krivična dela  nasilje u porodici koje je učinio nad svojom, tada maloletnom i punoletnom ćerkom. Devojke su te kobne večeri pokušale da odbrane majku.

Snežana je, godinama pre nego što je ubijena trpela porodično nasilje, ali je uvek prelazila preko Dejanovog maltretiranja i nje i dece, jer kako su komšije ispričale tada, nije imala gde da ode. Uzorna supruga, dobra majka i koleginica pokušavala je na sve načine da zaštiti svoju decu, ali nije uspela u tome.

- Dejan je pod dejstvom alkohola, nakon rasprave sa suprugom nasrnuo na nju, a zatim uzeo nož iz kuhinje, sečiva 20 centimentara, uleteo u spavaću sobu i supruzi naneo ubodne rane u predelu leve slabine, a dvadesettrogodišnju ćerku posekao u predelu ruke jer je pokušala da zaštiti majku - rekao je tada izvor upoznat sa slučajem.

Priča se da je Dejan bio patološki ljubomoran i da je poslednjih godina imao zamerke na to kako je Snežana vaspitala žensku decu. Komšije kažu da Dejan jednom naterao Snežanu i ćerke da u pola noći u pidžamama stoje ispred kuće na minus deset. Nasilan i sklon alkoholu, ulivao je strah i roditeljima, koji su često uzimali u zaštitu svoju snahu, a čak je i majka bila zlostavljana od strane sina.

Nakon izricanja presude, sud je izrekao i meru obaveznog lečenja Pavlovića od alkoholizma.

Ubio tročlanu porodicu zbog novca

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz Moravca 13. maja pognute glave doveden je u sudnicu i proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju, jer je 27. septembra 2021. godine na mestu zvanom “Dudin gaj” usmrtio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

Republika

Foto: facebook

 

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Džoniću je stavljeno na teret da je teško ubistvo iz koristoljublja počinio kako bi rođaku vratio pozajmicu od 10.000 evra koju je uzeo da bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

On se tereti da je brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu I ćerku Lidiju, kobne večeri zaustavio kada su iz Moravca krenuli kolima za Aleksinac i da ih je preteći pištoljem primorao da odu do mesta zvanog “Dudin gaj” gde ih je ubio, a njihova tela zapalio. “Pasat” je odvezao u okolinu Tešice gde je uzeo novac iz gepeka, a vozilo zapalio, nakon čega se vratio skuterom u Moravac i sakrio pare u dvorištu kuće koju gradi za sina Stefana.

Republika

Foto: facebook

 

Džonić se teretio da je iz “pasata” Gorana Đokića, koji je u Aleksincu imao menjačnicu, oduzeo više od 40.000 evra u raznim valutama koji su se nalazili sakriveni u automobilu. Prema optužnici on je iz vozila oduzeo 1.380.000 dinara, 27.130 eura 3.940 švajcarskih franaka i 1.690 američkih dolara kao i 160 američkih dolara u apoenima od po jedan dolar. Džonić se zatim se vratio u Moravac i u kući u izgradnji u Moravcu koju koristi njegov sin Stefan, gde je sakrio novac.

- U kupatilu je ostavio 160 dolara, u pomoćnoj prostoriji pored kuće u beloj kutiji 768.000,00 dinara, a u voćnjaku iza kuće 612.000,00 dinara, 3.940 švajcarskih franaka, 1.690 dolara i 17.130 evra zakopavši ovaj novac ispod drveta, dok je 10.000 evra na ime pozajmice vratio rođaku, navodi se u optužnici.

Svi prikupljeni dokazi išli su od početka istrage u prilog samo jedne sumnje - da je upravo on jedini izvršilac monstruoznog zločina, iako je Džonić lažima i manipolacijom pokušao da prebaci odgovornost na braću Aleksandra I Konstantina Miloševića iz MOravca, poznate kao braća Jojke, ali mu nije pošlo za rukom.

Njegov DNK je nađen novcu i vreći sa evrima, kao i na pištolju koji je nađen sakriven nakon što je on ispričao policiji gde se nalazi a za koji je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić.

Ubio vlasnika menjačnice u Zemunu

Branislav Muratagić (44) iz Beograda osuđen je pravosnažno na doživotni zatvor, nakon što je Apelacioni sud preinačio prvostepenu presudu Višeg suda kojom je bio osuđen na 20 godina robije zbog pljačke i ubistva vlasnika menjačnice Dragana Pantelića (55) u Zemunu.

Republika

Foto: facebook.com/Dragan Pantelic

 

Pantelić je ubijen u kozmetičkom lokalu pored svoje menjačnice "Maps" u Ulici 22. oktobra, 17. decembra 2019. godine kada mu je Muratagić ispalio pet metaka u leđa i oteo mu 50.000 evra u raznim valutama.

Opljačkani novac trošio je na iznajmljivanje stana, kupovinu automobila i na druge lične potrebe, dok je deo para sakrio u kući svoje majke. Njegova supruga Georgina Jovčić (39), koja se teretila kao saučesnica, oslobođena je ranije svih optužbi.

Prilikom odmeravanja maksimalne kazne, Apelacioni sud je imao u vidu da je Muratagić višestruko osuđivan, "da je sklon sličnim krivičnim delima od mladosti" te da je bezobzirno ubio oca troje dece iz koristoljublja i bez kajanja.

Sud je, istom presudom, naložio da mu se oduzmu dva automobila i novac koji je odneo nakon zločina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading