DŽONIĆ DOBIO DOŽIVOTNU, ALI ON NIJE JEDINI: U protekle tri godine su ONI dobili maksimalnu kaznu - njihove zločine Srbija neće zaboraviti!

Autor:

Hronika

13.06.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije je 2019. godine usvojila izmene zakona kojima je ponovo uvedena kazna doživotne robije za najteža krivična dela.

DŽONIĆ DOBIO DOŽIVOTNU, ALI ON NIJE JEDINI: U protekle tri godine su ONI dobili maksimalnu kaznu - njihove zločine Srbija neće zaboraviti!

Foto: Republika, Facebook

Osumnjičeni za ubistvo

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz Moravca pognute glave doveden je u sudnicu i proglašen je krivim i osuđen je na doživotnu robiju, jer je 27. septembra 2021. godine na mestu zvanom “Dudin gaj” ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.

Skupština Srbije je 2019. godine usvojila izmene zakona kojima je ponovo uvedena kazna doživotne robije za najteža krivična dela. Izmenama je prethodila peticija koju je potpisalo 160.000 građana, a poznate su kao "Tijanin zakon".

Goran Džonić nije jedini koji je osuđen na doživotnu kaznu zatora.

Naime, prvi u Srbiji 5. avgusta 2021. godine pravosnažno je osuđen Ninoslav Jovanović iz sela Malča. Naime, Jovanović je oteo devojčicu 20. decembra 2020. godine u niškom naselju Brzi Brod na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u automobil, predstavljajući se kao novi školski majstor, kome je trebalo da pokaže put do škole.

Republika

Foto: Republika

Malčanski berberin

Devet dana je zajedno sa njom boravio po niškim i knjaževačkim selima, a onda ju je ostavio u napuštenoj vikendici u selu Pasjača, gde je i pronađena, dok je on nastavio bekstvo. Uhapšen je nakon 17 dana policijske i vojne potrage.

Inače, on je već osuđivan za silovanje jedne žene i jedne devojčice (1995), otmicu dve i silovanje jedne devojcice (2005) i opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu (2018), zbog čega je proveo u zatvoru 22 godine.

Takođe, u avgustu 2021. godine u Novom Sadu, Apelacioni sud potvrdio je kaznu doživotnog zatvora Dejanu Daboviću (30) iz Herceg Novog zbog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović (25) u Novom Sadu, krajem 2019. godine. Dabović je osuđen na kaznu doživotnog zatvora za teško ubistvo, iz bezobzirne osvete, bivše devojke u Novom Sadu nakon što je sa njim raskinula dugogodišnju emotivnu vezu i za razbojništvo u kladionici koje je izvršio dan pre ubistva.

Republika

Foto: facebook.com

Dejan Dabović sa Dušicom Jocović


Nakon što je sačekao bivšu devojku ispred zgrade u naselju Grbavica u Novom Sadu, Dabović ju je, nakon prepirke, izudarao šakama, a potom je više puta izbo nožem po rukama, vratu i grudima, od čega je umrla. 

Radomir Blagojević (52) osuđen je 15. aprila prošle godine u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula. On je osuđen za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje. Sudija je prilikom izricanja presude rekao da je Blagojević bio psihički uračunljiv kada je počinio zločin.

Prema optužnici, Blagojević je 13. jula 2020. godine žrtvu cekao u hodniku zgrade u kojoj je živela. Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio. Zorica je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Usled toga trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.

Apelacioni sud u Kragujevcu izrekao je 16. septembra 2022. godine kaznu doživotnog zatvora za rumunskog državljanina V. J. (39), koji je 5. januara 2021. godine u selu Rečica kod Požarevca kuhinjskim nožem ubio Radinku Kostić (87).

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ,ilustracija

Ubice iza rešetaka

Novosađanin M. J. (84) osuđen je 20. oktobra prošle godine u Višem sudu u Novom Sadu na doživotni zatvor zbog obljube deteta.

Prema rečima sudije Mitrića, M. J. je kriv što je 7. maja. 2020. godine u Novom Sadu, na potezu Šodroš, u cilju zadovoljenja polnog nagona silom i pretnjom prinudio dete rođeno 2012. godine da ga oralno zadovolji. Dečaku je pretio da će ga baciti u Dunav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading