OCU IZ PAKLA PRETI SAMO 10 GODINA ROBIJE: Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu za Uroša Pašajlića, a advokat pojašnjava za šta će odgovarati

Autor:

Hronika

28.04.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Pašajlić tereti se za zlostavljanje i mučenje ćerke Lane (8).

OCU IZ PAKLA PRETI SAMO 10 GODINA ROBIJE: Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu za Uroša Pašajlića, a advokat pojašnjava za šta će odgovarati

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP

Nasilje na Zvezdari

Protiv Uroša Pašajlića (38), oca iz pakla, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu zbog zanemarivanja, zlostavljanja i mučenja ćerke Lane (8), kao i zbog nasilja u porodici nad Ivanom L. (47), koju je, takođe, mučio, zatvarao, tukao i slomio joj nos. Tužilaštvo navodi da će sudu predložiti da mu izrekne maksimalne kazne za svako delo, kao i da se obavezno uputi na lečenje od droge i alkohola. 

- Tužilaštvo okrivljenom na teret stavlja teže oblike krivičnih dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje deteta i emotivne partnerke. Za ovaj oblik krivičnog dela nasilja u porodici propisana je kazna zatvora od dve do deset godina, a za zlostavljanje i mučenje od šest meseci do pet godina - pojašnjava advokat Boško Žurić za portal Republika.rs.

Živela u kadi

Međutim, za sva dela zajedno ne može da se izrekne duža kazna nego što je predviđeno za najteže pojedinačno delo, tako da otac iz pakla, uprkos beskompromisnom stavu tužilaštva, ne može da dobije više od 10 godina.

Uroš Pašajlić optužen je pošto je istragom utvrđeno da je tokom 2022, pa do 24. marta ove godine, u stanu u beogradskom Mirijevu držao ćerku zaključanu u kupatilu, u kadi, izgladnelu i potpuno zapuštenu. On je za to vreme boravio na drugom kraju grada, u naselju Borča, s Ivanom L. Devojčica nije išla u vrtić i nije upisana u školu iako je trebalo da pohađa već drugi razred.

Jeziva priča otkrivena je kada je 24. marta u policijsku stanicu na Zvezdari došla Pašajlićeva partnerka i prijavila da je on udario glavom i polomio joj nos. Plačući, prebijena žena rekla je i da njen mučitelj u stanu drži zatočenu svoju osmogodišnju ćerku.

- Patrola policije odmah se uputila ka adresi koju im je dala Ivana L. i dve policajke su prve ušle u stan na kom je bila polomljena brava na ulaznim vratima. Vrata kupatila bila su zaključana, a ključ se nalazio sa spoljne strane. U kadi se nalazila devojčica potpuno dezorijentisana, u veoma teškom stanju. Policajka joj je oprezno prišla i uzela je u naručje, a posle je kazala da je dete jedva sedelo i da je virilo iz kade u strahu od ljudi - ispričao je izvor portala Republika.rs.

Spor oporavak

Dok je policija intenzivno tragala za Pašajlićem, koji se četiri dana krio u stanu prijatelja na Karaburmi, gde je i uhapšen, njegova izmučena ćerka je odvedena u dečju kliniku. S njom radi čitav tim lekara da bi je oporavili psihički i telesno. Prvobitni nalaz lekara je bio zastrašujući jer je dete jedva ponešto govorilo i nije moglo da jede.

Majci oduzeto starateljstvo

Lanina majka N. T. razvela se od Pašajlića pre nekoliko godina. Zbog bolesti i nemaštine oduzeto joj je starateljstvo nad Lanom, koja je prepuštena ocu.

- U toku istrage saslušana je i N. T., koja je rekla da nije viđala ćerku jer je Uroš stalno izbegavao i tvrdio da devojčica ima sve što joj treba. Navodno je bila zatečena kad je Lana pronađena u kadi jer je verovala da otac dobro brine o njoj. Majka je izrazila sumnju da je za zanemarivanje Lane krivac Uroševa partnerka - otkrio je naš izvor.

Pravdao se drogom i alkoholom

Veštačenjem je utvrđeno da je Pašajlić zavistan od droge i alkohola, a to su bili i njegovi argumenti na saslušanju, gde se pravdao da je bio pod dejstvom opijata i kukao kako želi da se spase tog zla, ali da ne može. Tužilaštvo, međutim, zavisnost ne uzima kao olakšavajuću okolnost.

- Neuropsihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da je optuženi bio uračunjiv, kao i da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku - navode iz tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading