OCU MONSTRUMU PRETI 20 GODINA ROBIJE: Uroš danas pred tužilaštvom, evo kakva ga kazna čeka jer je ćerku držao kao roba!

Autor:

Hronika

30.03.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pašajlić se tereti da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i krivično delo protivpravno lišenje slobode, krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica...

OCU MONSTRUMU PRETI 20 GODINA ROBIJE: Uroš danas pred tužilaštvom, evo kakva ga kazna čeka jer je ćerku držao kao roba!

Foto: ST/D. KADIĆ, MUP

Uroš Pašajlić

Urošu Pašajliću (37), koji je godinama držao svoju ćerku zatočenu u iznajmljenom stanu u Mirijevu na Zvezdari preti kazna do 20 godina zatvora.

Pašajlić se tereti da je izvršio krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 Kruivičnog zakonika i krivično delo protivpravno lišenje slobode iz člana 132 Krivičnog zakonika na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193 Krivičnog zakonika i kršenje porodičnih obaveza iz člana 196 Krivičnog zakonika u odnosu na dete.

S obzirom na to da mu se na teret stavlja više krivičnih dela, sud izriče jedinstvenu kaznu zatvora, koja ne može biti veća od 20 godina. Naš krivični zakonik ne predviđa sabiranje kazni, iako bi po tom principu, kazna za nasilnika bila mnogo veća.

Za krivično delo nasilje u porodici, na štetu svoje nevenčane supruge i maloletne ćerke, iako je nastupila teška telesna povreda ili teško narušavanje zdravlja ili nasilje učinjano prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina. Takođe, on se tereti i za nasilje nad partnerkom, za šta je predviđena kazna od tri meseca do tri godine.

Urošu se stavlja na teret krivično delo protivpravno lišenje slobode, na štetu svoje nevenčane supruge.

Ako je ono vršeno na svirep način ili licu koje je protivravno lišeno slobode ussled toga teško narušeno zdravlje ili su nastupile druge teške posledice, učinilac će biti kažnjen zatvorom od jedne do osam godina.

Konačno, Uroš se tereti i za zanemarivanje i zlostavljanje deteta, sa predviđenom kaznom do tri godine, dok je za kršenje porodičnih obaveza moguća kazna od jedne do pet godina.

Kada bismo sveukupno sabrali ove kazne, Uroš bi se kaznio kaznom zatvora u trajanju od 29 godina. Ipak, kako se kazne ne sabiraju, Pašajliću preti maksimalno 20 godina robije.

Da podsetimo, Uroš Pašajlić (38), otac devojčice (8), koju je godinama držao zatočenu u stanu i tukao svoju vanbračnu partnerku Ivanu L., danas će biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, kada će imati pravo da iznese svoju odbranu.

Uroš je uhapšen nakon što je tri dana bio u bekstvu, kada su ga policajci u utorak popodne pronašli u štek stanu na Karaburmi, gde se krio kod prijatelja.

Njemu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, a danas će biti sproveden u nadležno tužilaštvo, kako bi bio saslušan na osnovu okolnosti koje mu se stavljaju na teret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading