OSTAO BEZ OBE NOGE NAKON AUTOMOBILA BOMBE: Ko je kavčanin kog je robije spasio specijalni tužilac?

Autor:

Hronika

13.12.2022

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U naredbi za sprovođenje istrage navodi se da je Saša Čađenović između ostalog pribavio korist Dušku Roganoviću što proizilazi iz sadržine komunikacije koju je organizator kriminalne grupe Radoje Zvicer navodno imao sa okrivljenim Slobodanom Kašćelanom i okrivljenim Petrom Lazovićem.

OSTAO BEZ OBE NOGE NAKON AUTOMOBILA BOMBE: Ko je kavčanin kog je robije spasio specijalni tužilac?

Foto: Youtube/MediaBiro

Rešenjem Višeg suda u Podgorici od 25. maja 2020. godine Milan Kankaraš je određen kao svedok-saradnik i u svom svedočenju je detaljno opisao koje je radnje u kriminalnog grupi preduzimao Duško Roganović, a nakon završene istrage Čađenović nije podigao optužnicu i nije pokrenuo krivični postupak protiv njega, niti preduzeo ijednu radnju u cilju krivičnog gonjenja.

Duško Roganović koji slovi za člana kavačkog klana, odranije je poznat srpskim i crnogorskim istaržnim organima po više krivičnih dela. Osuđivan je na zatvorsku kaznu zbog ubistva „delije“ Marka Vesnića u centru Igala 2009. godine, bivšeg „grobara“ u čijem ubistvu je pored Duška učestvovao i njegov brat Vladimir zajedno sa još jednom osobom.

Motiv za Vesnićevo ubistvo bio je to što je Vesnić sa Roganovićima i njihovim prijateljima imao neraščišćene račune odranije, a do svađe je navodno došlo zbog novčanih dugova.

Ubili mu oca i brata

U kriminalnim sačekušama ubijeni su i Duškov rođeni brat Šćepan, ali i otac Niko. Oca Nika su mu maskirani napadači sa šeširima na glavi sačekali jula 2017. godine u naselju Dubrava u Herceg Novom i otvorili vatru.

Ispalili su pet hitaca i pobegli, a vremešni Niko je povredama podlegao na licu mesta. Niko je inače devedesetih godina dovođen u vezu sa švercom 11 tona cigareta, a govorilo se da je njegova porodica u rodbinskim vezama sa Slobodanom Kašćelanom koji, zajedno sa Zvicerom, trenutno rukovodi kavačkim klanom. Šćepan Roganović ubijen je 2020. godine na stepenicama kod Kani kule u Herceg Novom, a hice je ispalio ubica sa kačketom na glavi kog je potom sa lica mesta odvezao saučesnik na motoru.

Ipak, za Duška Roganovića je šira javnost bolje upoznala kada je 2017. godine pokušana njegova likvidacija bombom u Herceg Novom, u neposrednoj blizini autobuske stanice na prilično prometnoj raskrsnici.

Nakon što je eksploziv koji je bio postavljen pod Roganovićev automobil aktiviran, on je izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta i udario u banderu. Stručnjaci su kasnije komentarisali da je bomba aktivirana mobilnim telefonom bila smeštena ispod menjača Roganovićevog „golfa 7“ i da je bila usmeren na dve strane – ka vozaču i suvozaču koji tog dana nije bio sa njim u automobilu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading