EVO ŠTA JE BELIVUK "ZARADIO" OD PALAČINKI: Kuću kao utvrđenje, skupe stanove, luksuzna kola i rolekse!

Autor:

Hronika

12.04.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velja Nevolja i njegova supruga Bojana u razmaku od samo dva dana kupili folksvagen tiguan i škodu superb, a policija mu oduzela i roleks od dva miliona.

EVO ŠTA JE BELIVUK "ZARADIO" OD PALAČINKI: Kuću kao utvrđenje, skupe stanove, luksuzna kola i rolekse!

Foto: shutterstock, instagram/uprava carina, dragan kadic, ST/Nemanja Pančić, tanjg, estock

Veljko Belivuk i Marko Miljković, braneći se na sudu od optužbi da su od kriminala sa svojim ženama Bojanom Belivuk i Tanjom Miljković, a Belivuk i s taštom Snežanom Đorđević, pare prali gradeći basnoslovno skupe kuće u Beogradu i kupujući stanove, luksuzne automobile i rolekse, ispričali su svoje tužne životne priče da su mukotrpno morali da rade od rane mladosti.

Belivuk je kukao da su oni njegova draga Bojana Belivuk radili po dva posla - dok se ona znojila radeći na roštilju, on je morao da peče palačinke i bude fizikalac. Novac su, kaže, štedeli, kao i Miljković, kojeg je upoznao na poslovima obezbeđenja lica i objekata, a koji se obogatio, ni manje ni više, reče, od svadbe. Zaradio je 200.000 evra od 300 gostiju, pa se nameće pitanje ko su bili njihovi gosti kad su već toliko galantni.

Foto: ST/N. P., Tanjug

Belivukova supruga Bojana pozirala ispred Specijalnog suda

UZ DOLARE I TURSKE LIRE

- Moja supruga Bojana i ja, otkad smo se upoznali, radimo. Sav novac smo štedeli. Imovina koju smo supruga i ja stekli nije basnoslovna, svako ko je radio kao nas dvoje, pa i po dva posla, mogao je to da ima. Svi znaju da se preko 10 godina bavim obezbeđenjem objekata i ličnosti, ja sam pekao palačinke, radio fizičke poslove. Određenu imovinu sam nasledio, a dobio sam odštetu za vreme provedeno u pritvoru u predmetu u kom sam oslobođen krivice - rekao je Belivuk.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Miljkovića tereti da je novac od kriminalnih aktivnosti kao navijača FK Partizan, osim nekretnina, ulagao u kupovinu skupocenih satova. Reč je o tri sata - jedan roleks kristofer, u iznosu od 1,9 miliona dinara, zatim roleks, vredan 442.569 dinara, ali i brajtling od 260.908 dinara.

Belivuk, pravdajući se što su u aprilu 2020. supruga i on u razmaku od samo dva dana kupili folksvagen tiguan za 25.000 evra i škodu superb po ceni od 16.500 evra, rekao je da je veliku količinu novca zaradio na svadbi. Njemu je policija pronašla i privremeno oduzela sat roleks, vredan 2,2 miliona dinara. Dan nakon hapšenja kriminalne grupe kod Veljka Belivuka zaplenjena je ogromna količina novca. Oduzeto mu je 31.000 evra, 369.000 dinara, 11.090 turskih lira, 3.000 mađarskih forinti i 250 američkih dolara.

KUĆA KAO UTVRĐENJE

Kod njegove supruge zaplenjeno je 19.770 evra, 101 američkih dolara, 4.000 severnomakedonskih denara i nešto više od 374.000 dinara.
Tužilaštvo tereti Marka Miljkovića da je od prljavih para kupio stanove, a on kaže da ih je nasledio njegov otac od svog oca.

- Što se tiče stana u Živka Davidovića, trebalo je da bude na suprugu - naveo je on.

Kuća nalik utvrđenju zbog luksuzne gradnje u Čačanskoj ulici, koju je Belivuk obezbedio modernim video-nadzorom, vodi se na Snežanu Đorđević, njegovu taštu, a on je, uprkos dokazima tužilaštva, rekao da nema veze s njom.

- Sa kućom i placem nemam nikakve veze, sve je od ušteđevine kupila i gradila moja tašta, što štednjom, što radom, i na taj način je kupila plac u Kozarčevoj ulici i počela da gradi - kazao je on u sudnici.

Republika

Foto: ST/NemanjaP.

Miljkovićeva žena Tanja obučena u hiljade evra dolazi na suđenje

SUDI IM SE ZA NAJTEŽE ZLOČINE 

Pred Specijalnim sudom protiv Belivuka i Miljkovića i njihove 30- očlane organizovane kriminalne grupe u toku je postupak za najteža krivična dela - sedam brutalnih likvidacija, otmice, plenidba automobila, rasturanje droge i oružja, ali i jedno silovanje.


HILJADE EVRA POLICIJA PRONAŠLA U IGRAČKAMA

Belivuk je pred sudom potvrdio da je policija po hapšenju njegove kriminalne grupe i u igračkama pronašla veću količinu novca.

- Naša deca su dobijala novac posle rođendana, krštenja. Videćete na slikama da su to vadili iz kasice-prasice, iz medveda, uzeli su novac moje dece stare 12 i sedam godina i najmlađeg starog samo nekoliko meseci - pokušao je da objasni.
Miljković je takođe rekao da su imovinu sticali i preko dece, koja su bili položajnici za Božić.

- Dobijali smo novac za rođendane, krštenja dece, deca su dobijala pare kao položajnici i od njih su iz kasice-prasice uzete pare. Kada sam hapšen po povratku iz Crne Gore u januaru 2021, kod mene je pronađeno oko 6.650 evra - rekao je Mare Mesar pred sudom.

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/shorts/XRG1qg5CLUE

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading