Pali Srbi u policijskoj akciji u Španiji: KRANOM ČUPALI BANKOMATE, PLJAČKALI ŠLEPERE, KRALI TABLICE!

Autor:

Hronika

16.03.2022

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje jedan srpski državljanin uhapšen je u Španiji kao deo organizovane kriminalne kriminalne grupe koja je u provincijama Alikante i Mursija izvela niz krađa.

Pali Srbi u policijskoj akciji u Španiji: KRANOM ČUPALI BANKOMATE, PLJAČKALI ŠLEPERE, KRALI TABLICE!

Foto: pixabay.com

Uhapšenima se pripisuje 18 pljački bankomata, 20 pljački šlepera, 3 krađe registarskih tablica, 8 pljački kuća, falsifikovanje dokumenata.

Oni se sumnjiče da su koristili ukradene kamione sa kranom kako bi čupali bankomate. Kako se navodi, svi uhapšeni imaju krivični dosije. Otuđene sume iznose više od 500.000 evra, a pričinjena šteta više od 700.000 evra.

U akciji je uhapšeno osam osoba, šest muškaraca i dve žene španske, bugarske, albanske i srpske nacionalnosti starosti između 30 i 50 godina. Kako navode iz policije, ima i osumnjičenih sa teritorije tzv. Kosova.

Delovali su uglavnom u provincijama Alikante i Mursija, a zločini su rasvetljeni i u Kasteljonu, Malagi i Uelvi.

Za sve pljačke koristili isti "modus operandi"

Krađe su uglavnom počinjene u zoru, za svega nekoliko minuta. Bankomat je pažljivo biran u malim urbanim centrima ili u izolovanim mestima u blizini poljoprivrednih imanja koja su imala puteve za bekstvo.

Nakon što je bankomat izabran, pretražili bi okolinu u potrazi za kamionima sa kranom. Prethodne noći, ili u zoru istog dana, ukrali bi jedan od ovih kamiona i izvršili pljačku bankomata.

Potom bi se prevezli u izolovana područja, gde su koristili klinove, čekiće, poluge i druge predmete da otvore bankomat, pristupajući gotovini koja je bila unutra. Zatim bi kamion i polomljeni bankomat ostavili i pobegli sa zaradom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading