Pobegao iz Novog Sada da izbegne zatvor, pa dobio metak: Čim izađe iz bolnice ranjeni Vilotijević robijaće u Srbiji!

Autor: Republika

Hronika

31.12.2018

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefana Vilotijevića (22), koji je ranjen u Beču kada je ubijen pripadnik kavačkog klana Vladimir Roganović, austrijske vlasti izručiće Srbiji jer u domovini nije odslužio kaznu na koju je osuđen zbog nelegalnog posedovanja oružja!

Foto: instagram.com
Stefan Vilotijević sa majkom u bolnici nakon ranjavanja u Beču

Kako “Blic” nezvanično saznaje od izvora upoznatih sa presudom, mladi Vilotijević će bolničku sobu u kojoj je posle ranjavanja smešten zameniti ćelijom u novosadskom Okružnom zatvoru na Klisi. Kada je ubijen Roganović, a Vilotijević ranjen u centru Beča, utvrđen je i pravi identitet Novosađanina, koji je pre nekoliko meseci pobegao iz rodnog grada i tako izbegao odlazak u zatvor. Upravo zbog izbegavanja odlaska na odsluženje kazne za njim je raspisana međunarodna, crvena Interpolova poternica, pa su mu austrijske vlasti odmah odredile ekstradicioni pritvor i izručiće ga Srbiji. U ovoj zapadnoevropskoj zemlji, Srbin se inače krio pod lažnim imenom.

Stefan Vilotijević se dovodio u vezu sa mnogo ozbiljnijim krivičnim delima nego što je samo posedovanje ilegalnog pištolja, zbog čega je pravosnažno osuđen. Da je reč o nasilniku pokazuje i informacija prema kojoj je početkom 2017. godine njega i brata od strica zaustavila policija u novosadskoj ulici Đorđa Magaraševića i naredila kontrolu njegovog vozila. On i brat su ometali policajce, dok je Stefan jednog izazivao da se potuku.

Vilotijević je inače privođen zbog sumnji da je imao veze sa ubistvom Marka Milićevića, inače sestrića Irineja Bulovića, u julu 2016. godine na Paliću. Međutim, posle 27 dana u pritvoru je pušten jer nije bilo dokaza. Nezvanična saznanja bila su da je likvidacija Milićevića, zvanog Hajčar, bila osveta za egzekuciju Stefanovog starijeg brata Filipa, koji je takođe na Paliću ubijen u oktobru 2015. godine. 

Otac i brat ubijeni

Stefan Vilotijević je najmlađe dete Kićuna Vilotijevića, koji je važio za najuticajnijeg crnogorskog bosa u Novom Sadu. Kićun je ubijen u novosadskom naselju Liman u julu 1999. Iako nije dokazano, verovalo se da iza te likvidacije stoji porodica Radulović iz Nikšića, sa kojima su Vilotijevići u višedecenijskom ratu. I Stefanov rođeni brat Filip bio je dobro poznat policiji pre nego što je ubijen 2015. Protiv njega je podneto 16 krivičnih prijava, a jedino je pravosnažno osuđen zbog pucnjave na beogradskom splavu „Džast vanila“, i to zbog izazivanja opšte opasnosti.

Protiv Stefana su, prema nezvaničnim informacijama, podnošene prijave i za posedovanje droge, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti.

Foto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović

Inače, egzekucija u Beču u kojoj je ubijen Vladimir Roganović i ranjen Stefan Vilotijević još nije rasvetljena, iako je u pritvoru muškarac koji je s njima bio u društvo u to vreme. Veruje se da je likvidacija organizovana u Crnoj Gori, odakle je Roganović došao tri dana pre nego što je ubijen. On je važio za visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana i samo dve nedelje je proveo na slobodi jer je do 7. decembra bio u spuškom zatvoru. Upravo je crnogorska policija kolegama u Beču dostavila identitet osoba bliskih škaljarskom klanu, rivala „kavčana“, koje su neposredno pre likvidacije Roganovića napustile primorje i uputile se ka zemljama Evropske unije. 

U međuvremenu bečki istražitelji drže pod nadzorom, tačnije u pritvoru mladića koji je u momentu pucnjave bio sa Roganovićem i Vilotijevićem. On je kod sebe imao falsifikovana hrvatska dokumenta na ime Daniel Milićević i da je srpska policija kolegama u Austriji dostavila njegov pravi identitet. Neposredno pre pucnjave on je s njima ručao u restoranu u centru Beča. Dok je misteriozni muškarac plaćao ceh od 27 evra, na Roganovića i Vilotijevića su pucala dvojica atentatora.

Njihov drug je neposredno posle zločina bio saslušan kao svedok. Međutim, od nedelje se vodi kao osumnjičeni jer se, kako je saopštila policija, “upleo” tokom iskaza, a i na osnovu dobijenih informacija o njemu utvrđeno je da je pripadnik kriminalnih krugova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading