Popadale vođe najjačih mafijaških grupa kod nas: Evo kakva sudbina čeka "kavački" i "škaljarski" klan!

Autor: Republika

Hronika

31.12.2018

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenjem vođa zaraćenih klanova, Jovana Vukotića i Slobodana Kašćelana, škaljarski i kavački klan ostali su bez predvodnika u krvavom ratu koji bukti poslednjih nekoliko godina.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić iza rešetaka

Za samo tri meseca dva suparnička crnogorska klana ostala su bez svojih čelnih ljudi - ozloglašenih vođa Jovana Vukotića i Slobodana Kašćelana. Obojica muškaraca uhapšena su u inostranstvu, a po operativnim saznanjima srpske, odnosno crnogorske policije. Jovan Vukotić uhapšen je u septembru u turskom letovalištu Antalija nakon što je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš na ime Georgije Andonov.

Ubrzo potom, poslednjeg dana novembra, muškarac označen kao vođa škaljarskog klana osuđen je na 15 meseci zatvora. Dve nedelje kasnije u Češkoj je uhapšen njegov najveći suparnik - Slobodan Kašćelan. Kašćelan se krio u iznajmljenom stanu u Pragu, a kod njega su, kao i kod Vukotića, pronađena falsifikovana dokumenta. Trenutno crnogorsko pravosuđe čeka njegovo izručenje.

Foto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Ubijeni Vladimir Roganović

Rat do istrebljenja

Rat do istrebljenja između "škaljaraca" i "kavčana" traje od 2014. godine kada je u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina. Od nestanka droge pa do hapšenja vođa kriminalnih klanova na teritoriji Srbije i Crne Gore ubijeno je čak 24 pripadnika što škaljarskog što kavačkog klana.

Prva žrtva obračuna, koji ne jenjava ni godinama kasnije, bio je Cetinjanin Goran Radoman, visokopozicionirani "škaljarac". Njegovo ubistvo usledilo je ubrzo pošto je droga nestala u Valensiji, te se od početka sumnja da je upravo on bio taj koji je imao veze sa nestankom kokaina. Nakon njegovog ubistva žrtve su se nizale jedna za drugom, a poslednje u nizu su ubistvo Vladimira Popovića, zvanog Vlada Pop (43), takođe "škaljarca", koje se dogodilo pre par nedelja u Beogradu.Samo par nedelja posle toga u samom centru Beča likvidiran je Vladimir Roganović, jedan od istaknutijih članova suparničkog kavačkog klana. Sa njim se nalazio i Stefan Vilotijević, koji je tada ranjen u glavu, kao i treći, misteriozni muškarac, sa lažnim pasošem za kog se sumnja da je pomagao ubicama u zločinu.

Hapšenje dvojice vođa četiri godine od početka sukoba budi nadu da će se krvavi rat konačno zaustaviti, ali i dovodi do pitanja: "Da li je ovo početak kraja crnogorskih klanova?" ili će upravo ovo pokrenuti novi rat za borbu pravlasti u klanu?

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić iza rešetaka

Skrivanje

I Kašćelan i Vukotić, iako označeni kao vođe klanova, vešto su izbegavali hapšenja. Koristeći pasoše na druga imena, ali i uz pomoć svojih saradnika, nalazili su štek-stanove širom Evrope, piše blic.rs. Kako se sumnja, Kašćelanu su u skrivanju pomagali pripadnici narko-klana Darka Šarića, dok je Vukotić uživao pomoć članova klana svog najbližeg saradnika Luke Bojovića.

Naslednici

Uprkos hapšenjima Jovana Vukotića i Slobodana Kašćelana, na slobodi su i dalje njihove desne ruke, te se sumnja da će one preuzeti poslove. Naime, na slobodi su brat Jovana Vukotića Igor, za kojeg se sumnja da je sa Jovanom vodio poslove škaljarskog klana. Takođe i Filip Korać, pripadnik klana Luke Bojovića, inače blizak saradnik Vukotića, na slobodi je, te je velika verovatnoća da će on preuzeti rukovodstvo "škaljarcima" dok Jovan Vukotić ne izađe na slobodu.

Što se tiče "kavčana", drugi čovek ovog klana Igor Božović još uvek je u bekstvu. Njemu se trag gubi u avgustu prošle godine nakon što je izašao iz spuškog zatvora, gde je robijao dve godine zbog trgovine drogom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading