UMRO POZNATI MUZIČAR: Svirao sa sinom Boba Dilana u legendarnoj grupi!

Autor:

Zabava

05.04.2024

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gitarista Majkl Vord preminuo je u 57. godini, potvrdila je njegova sestra.

UMRO POZNATI MUZIČAR: Svirao sa sinom Boba Dilana u legendarnoj grupi!

Foto: Facebook

U utorak je muzička industrija izgubila jednog od svojih istaknutih članova - oca dvoje dece iz Los Anđelesa, koji je bio najpoznatiji po angažmanu u rok bendu The Wallflowers.

Bend je objavio tužnu vest o njegovoj smrti na svom Fejsbuk profilu, ističući da je odigrao ključnu ulogu u njihovoj istoriji. Vord je bio deo benda od 1995. do 2001. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u njihovom muzičkom putovanju.

- S ljubavlju i zahvalnošću The Wallflowers se opraštaju od velikog i jedinstvenog Majkla Vorda - navodi se u postu.

"Majklova uloga i talenat zauvek će ostati ključni deo istorije benda."

JavaScript SDK IFrame Close Step 1: Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening body tag.
 
Step 2: Place this code wherever you want the plugin to appear on your page.

Michael With love and gratitude the Wallflowers say farewell to the great and singular Michael Ward. Michael’s role and... Posted by The Wallflowers on Wednesday, April 3, 2024

Pre nego što se pridružio The Wallflowers, Vord je osnovao bend School of Fish, poznat po hit singlu "3 Strange Days", koji je ostavio dubok utisak na muzičku scenu. Njegova muzička karijera je krunisana ulaskom u The Wallflowers, a album "Bringing Down the Horse" je postigao ogroman uspeh, prodat u preko pet miliona primeraka.

Vord je bio muzičar čiji je talenat prepoznat širom sveta, svirajući u preko 50 zemalja i osvajajući Gremi za pesmu "One Headlight" za najbolju rok izvedbu dua ili grupe sa vokalom. Njegov uticaj na muzičku scenu bio je neosporno značajan.

Republika

Foto: Facebook

 

Nakon saradnje sa Džejkobom Dilanom, Vord se pridružio bendu Innocent Criminals, nastavljajući da doprinosi muzici i publika širom sveta imala je prilike da uživa u njegovim nastupima. Kada nije bio na turnejama i nastupima, Vord je svoje znanje delio kroz časove gitare i bio je cenjeni studijski muzičar u Los Anđelesu.

Njegova smrt je ostavila prazninu u muzičkoj zajednici, ali će njegovo nasleđe i doprinos muzici zauvek ostati živi kroz njegove melodije i uspomene koje je stvorio tokom svoje izuzetne karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading