STRADAO VELIKI PESNIK: Tragična smrt Rubinštajna ledi krv u žilama!

Autor: P. R.

Zabava

14.01.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni umetnik izdahnuo nakon saobraćajne nesreće!

STRADAO VELIKI PESNIK: Tragična smrt Rubinštajna ledi krv u žilama!

Foto: Credit: Vitaliy Belousov / Sputnik / Profimedia

Lev Rubinstein

Ruska književna scena doživela je veliki gubitak sa smrću Lev Rubinštajna, istaknutog pesnika, esejaiste i društvenog aktiviste. Rubinštajn je preminuo u 77. godini nakon što ga je udario automobil u centru Moskve, što je izazvalo veliku tugu među književnim krugovima i širom sveta.

Lev Semjonovič Rubinštajn rođen je 19. februara 1947. godine u Moskvi, gde je kasnije studirao filologiju na Moskovskom državnom univerzitetu. Nakon završetka studija, radio je kao bibliotekar pre nego što je postao ključna figura na andergraund sovjetskoj književnoj sceni sedamdesetih godina. Rubinštajn je bio poznat po svojoj povezanosti sa tzv. „moskovskim konceptualizmom“, umetničkim pokretom koji je izazvao veliku pažnju zbog svoje originalnosti i inovativnosti.

Rubinštajn je bio autor brojnih dela, od kojih su neka poput „Znaci pažnje“, „Junja za šeširom i drugi tekstovi“, „Cela godina. Moj kalendar“ i „Kućno muziciranje“ postala poznata kako u Rusiji, tako i u zapadnim zemljama. Pored toga, Rubinštajn je bio poznat i po svojoj ulozi društvenog aktiviste. Pružao je podršku opozicionaru Alekseju Navaljnom i otvoreno osuđivao rusku „specijalnu operaciju“ u Ukrajini, ističući se kao glas koji se suprotstavljao vlasti.

Lev Rubinštajn je ostavio dubok trag u svetskoj književnosti i aktivizmu, a njegova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za kulturnu scenu. Iza sebe je ostavio suprugu Irinu i ćerku Mariju, a njegovo nasleđe će zauvek ostati živo kroz njegova dela i uticaj na društvo.

Ostaje da se vidi kako će se njegovo delo i angažman odraziti na budućnost književnosti i društvenih promena, ali jedno je sigurno - Lev Rubinštajn će biti zauvek upamćen kao velikan svetske književnosti i hrabar borac za pravdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading