OTKRIVAMO: Evo šta znači pesma koju Selma izvodi dok pokazuje DVOGLAVOG ORLA! (VIDEO)

Autor: P. R.

Zabava

25.11.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman potez i pesma pevačice razbesnili su srpsku javnost - evo šta znači!

OTKRIVAMO: Evo šta znači pesma koju Selma izvodi dok pokazuje DVOGLAVOG ORLA! (VIDEO)

Foto: Selma Bajrami/tiktok

Pevačica Selma Bajrami je svojim nastupom i izvođenjem pesme "Valle Kosovare" izazvala burne reakcije, naročito među delom srpske javnosti zbog pokazivanja silmbola tzv. "Velike Albanije", odnosno dvoglavnog orla. Inače, pesma koju u originalu izvode Ardijan Bujupi i Špat Kasapi, fokusira se na tradicionalni albanski ples "Valle", što je kod nekih izazvalo kontroverze zbog simbolike koja se povezuje sa ovim nastupom.

Sporna numera na albanskom jeziku ima duboko ukorenjeno značenje koje se odnosi na proslavljanje i odavanje počasti albanskoj kulturi, kao i povezivanje ljudi sa njihovim korenima.

 

 

"Mislim da zajedno živimo, dušu si mi ukrala... Novi život pun ljubavi, danas prolazi ova neoženjenost, mi ćemo plesati u ovoj mladosti i nazdraviti svatovima. Kao vila si i svi su ljubomorni jer se nas dvoje ženimo. Povedi kolo, cvete moj, povedi kolo, gazelo moja... Ples, ples albanski bećar će te uzeti, daire svirajte jako kasno u noć našoj sreći, ples, ples kosovski dolikuje ti zvezdo ljubavi (draga moja)", reči su pesme.

Republika

Foto: printscreen/TikTok

Selma Bajrami pokazuje dvoglavog orla

Inače, Selma se ovim povodom oglasila i pokušala da se opravda, međutim, svojom izjavom se samo još više "ukopala", te su mnogi mišljenja da je bolje da je samo ćutala.

Šta kako će da reaguje javnost u Srbiji? Oni me poznaju, znaju ko sam ja. Ukoliko me na bilo koji način ugrozite, postoje sudovi. Znate da sam ja "Selma internacionale"! Ja sam Bosanka, poreklom sa Kosova. Apolitična sam osoba. Volim sve narode. Pevam svuda gde me vole - rekla je pevačica, preneo je Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading