U JEDNOM DELU SRBIJE LEDENO, U DRUGOM PROLEĆNE TEMPERATURE! U Somboru 0, a u Leskovcu čak 19 stepeni! ŠTA NAS ČEKA NAREDNIH DANA!?

Autor:

Vesti

19.01.2024

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vikend se očekuje hladno vreme s temperaturama u skladu s kalendarskim normama. u celoj zemlji.

U JEDNOM DELU SRBIJE LEDENO, U DRUGOM PROLEĆNE TEMPERATURE! U Somboru 0, a u Leskovcu čak 19 stepeni! ŠTA NAS ČEKA NAREDNIH DANA!?

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC/J. PAP

Danas je došlo do neobičnog fenomena kada je jutro bilo najtopliji deo dana, dok je temperatura iz sata u sat drastično opadala. Trenutne temperature variraju od 0 stepeni u Somboru do visokih 19 stepeni u Leskovcu, što znači da hladni talas još nije stigao u sve delove zemlje.

U Somboru je zabeleženo svega 0 stepeni, dok je subjektivni osećaj bio kao da je -5, dok je istovremeno u Leskovcu izmereno neverovatnih 19 stepeni. U drugim mestima sa niskim temperaturama, subjektivni osećaj je bio još hladniji, za nekoliko stepeni manji od izmerene temperature.

Prema podacima sa sajta RHMZ, u 14 časova su zabeležene najniže temperature oko 1 stepen na Paliću, u Novom Sadu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici. Beograd je imao stepen više, dok su 2 stepena izmerena u Loznici i Valjevu. Kragujevac i Veliko Gradište su takođe imali nisku temperaturu.

Iako su neka područja doživela nagli pad temperature, u velikom broju gradova i dalje su zabeležene prolećne temperature. Osim Leskovca gde je izmereno 19 stepeni, temperatura je bila za stepen niža u Kuršumliji i Zaječaru, dok je u Dimitrovgradu izmereno 17 stepeni. Posebno zanimljivo je to što je u Sjenici, inače jednom od najhladnijih mesta u Srbiji, zabeleženo čak 12 stepeni.

Inače, za vikend se očekuje hladno vreme s temperaturama u skladu s kalendarskim normama. Jutra će biti ledena, praćena mrazom, dok će maksimalne dnevne temperature kretati od 0 do 4°C. Subota će biti sunčana, s izuzetkom južnih delova Srbije gde se očekuje sneg, koji će prestati tokom dana, najpre u centralnim i zapadnim regionima.

U narednoj sedmici se najavljuje otopljenje i porast temperatura.

Bonus video

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading