SRBIJO, SPREMI SE ZA LEDENI TALAS! Naredna dva dana veoma toplo, od nedelje sneg, a od utorka i debeli minus!

Autor:

Vesti

05.01.2024

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I sutra će biti toplo ,ali vetrovito vreme, uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar, u košavskom području jugoistočni koji će na jugu Banata imati udare olujne jačine.

SRBIJO, SPREMI SE ZA LEDENI TALAS! Naredna dva dana veoma toplo, od nedelje sneg,  a od utorka i debeli minus!

Foto: FOTO TANJUG/ FOTO STA/ NAĐA PODOBNIK/bs.

Naredna dva dana biće veoma toplo za januar, a zatim na Božić, u večernjih satima naglo zahlađenje, navodi se u prognozi RHMZ.

Tokom jutra po kotlinama i dolinama reka jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije mestimično magla koja će smanjivati vidlјivost na 200 do 500 m, lokalno i ispod 100 m.


Tokom dana suvo i natprosečno toplo vreme uz umereno naoblačenje. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar koji će krajem dana na planinama i u košavskom području biti u pojačanju.

I sutra će biti toplo ,ali vetrovito vreme, uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar, u košavskom području jugoistočni koji će na jugu Banata imati udare olujne jačine.


U nedelјu, za Božić,  zahlađenje sa kišom, na planinama posle podne sa snegom. Uveče će kiša preći u sneg u nižim predelima severne i zapadne Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

U ponedelјak hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača.

Od utorka se očekuju ledeni dani, dnevna temperatura ispod 0 °C, u utorak posle podne prestanak snega, a od srede uglavnom suvo vreme.

I Meteorolog Ivan Ristić najavio je povrtak prave zime i ledene dane od utorka u Srbiji.

Prema njegovim rečim, naredna sedmica donosi ledeni talas poznat kao Burjan, koji stiže iz Rusije i doneće pad temperature ispod nule.

Burjan je ledeni vetar sa severoistoka ili istoka-severoistoka koji dolazi iz dalekih ruskih zemalja i može da donese sneg, ledene dane i temperature ispod -20, -30 stepeni. Ovaj fenomen često prati snežne oluje i snažno duvanje vetra, što može dovesti do drastičnog smanjenja vidljivosti usled nanošenja snega.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading