TRESLO SE TLO I U SRBIJI: Zemljotres pogodio ove gradove

Autor:

Vesti

27.01.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema informacijama sa sajta Republičkog seizmološkog zavoda, prvi zemljotres je zabeležen u 10:33 sati.

TRESLO SE TLO I U SRBIJI: Zemljotres pogodio ove gradove

Foto: Shutterstock

Danas su u popodnevnim časovima tri slabija zemljotresa pogodila Srbiju, izazivajući blagu uznemirenost među stanovništvom, prenosi Telegraf.

Prvi zemljotres, jačine 1,9 stepeni po Rihterovoj skali, registrovan je u Novom Pazaru, dok je drugi, jačine 2 stepena po Rihteru, zabeležen u Boru. Treći zemljotres, koji je bio i najjači sa 2,1 stepen po Rihteru, ponovo je zabeležen u Novom Pazaru.

Prema informacijama sa sajta Republičkog seizmološkog zavoda, prvi zemljotres je zabeležen u 10:33 sati, dok je drugi zatresao tlo u 12:43. Treći zemljotres se dogodio samo minut kasnije.

Ono što je posebno zanimljivo jeste dubina na kojoj su zabeleženi ovi zemljotresi. Prvi registrovani potres bio je na 11 km dubine, drugi na 5 km, dok je treći zemljotres zabeležen na najmanjoj dubini od samo 2 kilometra.

Ovi podaci o dubinama zemljotresa mogu biti od velikog značaja za stručnjake koji prate seizmičku aktivnost u regionu, jer dubina epicentra zemljotresa može uticati na intenzitet i posledice koje zemljotres može imati na površinu.

Zemljotresi uvek izazivaju određenu dozu zabrinutosti među stanovništvom, posebno zbog njihove nepredvidivosti. Iako su ovi zemljotresi bili slabijeg intenziteta, važno je da ljudi ostanu informisani o merama bezbednosti u slučaju jačih potresa.

Građani bi trebalo da ostanu mirni i prate uputstva stručnjaka kako bi se smanjio eventualni rizik od povreda ili materijalne štete u slučaju jačeg zemljotresa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading