TRESLO SE TLO KOD KUŠADASIJA! Jak zemljotres pogodio Tursku, evo GDE je bio epicentar!

Autor:

Svet

27.01.2024

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Egejsko more je poznato po svojoj visokoj seizmičkoj aktivnosti zbog geoloških procesa koji se odvijaju ispod površine.

TRESLO SE TLO KOD KUŠADASIJA! Jak zemljotres pogodio Tursku, evo GDE je bio epicentar!

Foto: Shutterstock

Danas u 8:19, zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale zatresao je područje Egejskog mora, sa epicentrom u blizini obale okruga Menderes, kod Izmira.

Prema informacijama sa sajta turske nacionalne Agencije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD), zemljotres je bio na dubini od 8,51 kilometar u zalivu Kušadasi, prenosi Tanjug.

Nema podataka o žrtvama i materijalnoj šteti

Prema agenciji Anadolija, trenutno nema podataka o eventualnim žrtvama ili pričinjenoj materijalnoj šteti. Ovo je ohrabrujuća vest s obzirom na jačinu zemljotresa, ali istovremeno i podsećanje na ranjivost ovog područja na seizmičke aktivnosti.

Seizmička aktivnost u Egejskom moru

Egejsko more je poznato po svojoj visokoj seizmičkoj aktivnosti zbog geoloških procesa koji se odvijaju ispod površine. Područje Turske često je pogođeno zemljotresima, a ovaj najnoviji događaj još jednom ističe potrebu za kontinuiranim praćenjem seizmičke aktivnosti radi unapređenja sistema upravljanja u vanrednim situacijama.

Vlasti i stručne službe prate situaciju i apeluju na građane da ostanu smireni i budu spremni za eventualne potrese nakon glavnog udara. Građani su pozvani da prate uputstva za postupanje u slučaju zemljotresa kako bi se smanjio rizik od eventualnih povreda i štete.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading