"PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE NE MOŽE DA ODE TAMO A DA MU SE NE DOZVOLI" Sramna izjava Milana St. Protića

Autor:

Vesti

18.03.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da priča o situaciji na Kosovu, već je u par navrata istakao da smatra da je izgubljeno i da nema povratka.

"PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE NE MOŽE DA ODE TAMO A DA MU SE NE DOZVOLI" Sramna izjava Milana St. Protića

Foto: Printscreen

Bivši ambasador Srbije u Švajcarskoj Milan St. Protić govorio je na televiziji “Nova S “o situaciji na tzv. Kosovu i istakao da je ta teritorija za Srbiju definitivno izgubljena.

- Ja mislim da je to samo prazna fraza, odreći se ili se ne odreći ništa ne utiče na realnost. Mi možemo da se ne odričemo ono opet nije više srpsko i to je činjenica da nije srpsko i činjenica je da neće biti više nikad srpsko. Žao mi je što je tako, mi možemo da diskutujemo o tome kako se do toga došlo ali to je činjenica. Predsednik ove zemlje ne može da ode tamo a da mu neko ne dozvoli, ne može ni jedan predstavnik političke ove zemlje da ode tamo, a da mu se ne dozvoli. Tamo postoji neka vlast da monopolom fizičke sile na toj teritoriji i to podržavaju najjače zemlje na svetu - istakao je on.

Ovo nije prvi put da priča o situaciji na Kosovu, već je u par navrata istakao da smatra da je izgubljeno i da nema povratka. Prošle godine je istakao sledeće:

Kosovo je po mom sudu i po realnom stanju izgubljeno za Srbiju. Ono što je ostalo, to je formalizovanje realnog stanja na Kosovu - rekao je Protić i dodao:

Kosovo postoji i nema nikakve šanse osim ratom da se Srbija i njene institucije vrate na Kosovo. A ako je neko spreman ratom da ga vrati mora da bude spreman da taj rat i izgubi kao što je bilo 2000. godine.

A govorio je o masakru u osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' koja je zavila Srbiju u crno, a način na koji je o ovoj temi govorio bio je u najmanju ruku sraman.

- To divljenje ko je gde i koga pobio, koju bitku je u građanskom ratu dobio, mi i danas od Košara pravimo kult. Ljudi, to je građanski rat bio, to nije rat protiv neprijatelja. Vi vodite rat protiv sopstvenih građana i tim bitkama se hvalite. Vi vidite da se tu nešto toliko poremetilo u glavama ljudi, u sistemu vrednosti. Ovo je bila neminovna posledica, kao neki peh. Bilo je pitanje kad će samo i u kom trenutku da se dogodi - rekao je bivši ambasador.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zeljko

18.03.2024 19:06

I sta je tu sramno? Sta jeslagao? Pa nista! DA, nasi politicari moraju da dobiju dozvolu da bi isli tamo. NISTA nije Protic slagao. Sto lozite nepismene?

Odgovori 17 3