PUTIN ČESTITAO SRBIJI I VUČIĆU NOVU GODINU I BOŽIĆ: Evo kome nije poslao čestitku ruski predsednik

Autor:

Vesti

30.12.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin čestitao Novu godinu i Božić šefovima stranih država

PUTIN ČESTITAO SRBIJI I VUČIĆU NOVU GODINU I BOŽIĆ: Evo kome nije poslao čestitku ruski predsednik

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić


Kao i svake godine, predsednik Rusije Vladimir Putin je čestitao Novu godinu i Božić šefovima stranih država i vlada, uključujući i Srbiju.

Međutim, zanimljivo je primetiti da ove godine Putin nije čestitao novogodišnje praznike američkom predsedniku Džozefu Bajdenu, kao ni predsednicima drugih zapadnih država.


Putinova čestitka Aleksandru Vučiću



U čestitki srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, Putin je istakao da se odnosi dveju država razvijaju na konstruktivan način, te da su zasnovani na vekovnom tradicionalnom prijateljstvu i duhovnoj bliskosti.

Ova čestitka jasno naglašava važnost odnosa između Rusije i Srbije, kao i spremnost za nastavak dijaloga i zajednički rad na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

- Putin je naglasio da uprkos složenoj međunarodnoj situaciji, odnosi između Rusije i Srbije, zasnovani su na vekovnom tradicionalnom prijateljstvu i duhovnoj bliskosti i razvijaju se na konstruktivan način - navodi se u tekstu saopštenja pres službe.

Republika

Foto: printscreen

 

 

Putinova čestitka ostalim liderima



Pored čestitke srpskom predsedniku, Putin je takođe izrazio uverenje da će Moskva i Ankara nastaviti da razvijaju saradnju predsedniku Turske Recep Tayyip Erdoganu, dok je predsedniku Kine Si Đinpingu naveo da su dva samita tokom 2023. godine dala snažan podsticaj za razvoj odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije između dve zemlje u svim pravcima.



Ruski predsednik nije zaboravio ni ostale zemlje



Pored toga, Putin je čestitao Novu godinu i Božić bivšim šefovima država i vlada, među kojima su bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder i bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi. Ovo pokazuje da ruski predsednik vodi računa o održavanju diplomatskih odnosa i sa bivšim liderima.

Kao što se vidi iz Putinovih čestitki, Rusija nastoji da održi i razvija saradnju sa različitim zemljama širom sveta, posebno ističući značaj tradicionalnog prijateljstva, konstruktivnog razvoja odnosa i jačanja međunarodne saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (41)

Loading
Slavica25

30.12.2023 17:02

Hvala Putinu puno!

Валентина

30.12.2023 17:06

Мислим да нема разлога да Србија и Русија немају пријатељске односе. Такође сматрам да је позитивно што су Путин и Вучић приватно у добрим односима.

Валентина

30.12.2023 17:06

Мислим да нема разлога да Србија и Русија немају пријатељске односе. Такође сматрам да је позитивно што су Путин и Вучић приватно у добрим односима.

Zora

30.12.2023 17:09

Srbiju i Rusiju veže tradicijonalno prijateljstvo koje ćemo održavati i u budućnosti.