PREDSEDNIK VUČIĆ OŠTRO O PRITISCIMA ZAPADA: ONI ŠTO NAS KOMADAJU NE TREBAJU NAM NA SLAVI

Autor:

Vesti

16.04.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezolucijom o Srebrenici otvaraju Pandorinu kutiju, svake godine će imati takve predloge

PREDSEDNIK VUČIĆ OŠTRO O PRITISCIMA ZAPADA: ONI ŠTO NAS  KOMADAJU NE TREBAJU NAM NA SLAVI

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Preuzet Materijal, Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će najdominantnije svetske sile lobirati za rezoluciju o Srebrenici u UN, ali da će im se Srbija suprotstaviti snažnije nego što misle, kao i da nam prijatelji nisu oni koji nam komadaju teritoriju.


NATO I ISLAMSKE ZEMLJE


- Otvorili su Pandorinu kutiju. Pa svake godine će da imaju samo predloge rezolucije o genocidu počinjenom nad našim narodom, nad sovjetskim narodom i tako dalje. Pa kako ćete da objasnite da nije genocid? Ubijete preko 20 miliona sovjetskih građana, ali kako ćete reći da to nije genocid, a reći ćete za 8.000 ljudi? Kako ćete to da objasnite nekome? A kako ćete da objasnite da nije genocid nad Jermenima, sa milion i po Jermena koje su Turci pobili? I Turci su, naravno, sponzori rezolucije protiv nas - naglasio je predsednik Srbije.


On dodaje da NATO zemlje nikada ne bi mogle da nas pobede u Ujedinjenim nacijama, dok se ne ujedine sa islamskim zemljama:
- Dobar deo islamskih zemalja, koje inače ne bi glasale protiv nas, sada će glasati. A ne zaboravite, ta mala slobodarska zemlja je otvoreno govorila o tim zločinima koji su se dogodili u Srebrenici. Ne zaboravite da mi nikada to nismo krili. Za razliku od svih drugih mi smo položili cvet, a niko nikada nije došao u Bratunac. Kad su Srbi žrtve, nije to baš nešto o čemu bi bilo poželjno da se govori. A da vas pitam, jesu li nekad otišli u Prebilovce? Jesu li smeli da govore o ustaškim zločinima? Srbima je, izgleda dozvoljen, posebno srpskim funkcionerima, ulazak u Jasenovac samo kada taj logor radi.


GLAVNA BITKA 16. MAJA


Govoreći o glasanju u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope o zahtevu Prištine za prijem u tu organizaciju, predsednik Srbije kaže da se to predstavlja kao normalan sled, mada nije formirana ZSO:
- Inicijativa će proći danas na sednici, a glavna bitka biće najverovatnije 16. maja.
Dodao je da se ne može reći da su prijatelji oni koji komadaju teritoriju.
- Nikome ništa loše nismo rekli, nikome ništa ružno nismo uradili. Mnogo te poštujem, mnogo si jak, bićeš nam partner, ali nemojte da se družimo, da pričaš da ćeš nam biti dobar gost na slavi - rekao je Vučić.


Avionom direktno do Mostara: Velika stvar za povezivanje


Er Srbija je juče uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za koga je na aerodromu u Mostaru pripremljen svečani doček.
- Veoma sam srećan jer mislim da je ova stvar od velikog značaja za Mostar i Beograd, BiH i Srbiju i povezivanje svih naših naroda. Povratna karta avionom koji leti 40 minuta je vrlo pristupačna, 104 evra. Ne postoji automobil kojim možete da idete, a da potrošite manje. Uštedećete nekih 12-13 sati puta - rekao je predsednik i istakao da će saradnja nastaviti da se razvija u duhu partnerskih odnosa.
On je dodao da je siguran da će ova linija da napravi ogroman uspeh. 


Vlada možda pre praznika


Predsednik se nada da će vlada biti formirana u narednih 10-15 dana, pre majskih praznika, tako da će se uskršnji praznici i veliki sabor sa Republikom Srpskom dočekati sa novom vladom:
- Nadam se da poslanici neće da se ljute ako budu morali da rade za prvomajske praznike, pošto ja vidim da je taj odlazak na odmor najvažniji.


Uskoro najgora situacija od Drugog svetskog rata


Govoreći o geopolitičkoj situaciji, Vučić je rekao da je mnogo žarišta.
- Dugoročno ne vidim da će se stvari menjati. Postoje brojna kršenja međunarodnih akata, a neki sada mnogo vode računa o međunarodnom pravu, a nisu pre 25 godina. Veliki će da se tuku, i tući će se sve jače, i očekujem da će za tri-četiri meseca biti najgora situacija u svetu od Drugog svetskog rata.


Loš izveštaj Unmika


Predsednik u subotu ide u Njujork, već 21. aprila imaće prve sastanke, a 22. aprila je redovna sednica Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji.
- Imamo neizbalansiran i loš izveštaj Unmika, neretko smo imali pristojne i dobre izveštaje, ovaj put on ne oslikava stanje na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (53)

Loading
Bilja

16.04.2024 05:21

Pritisak zapada je velik,ali istrajaće Vučić pravdu

Sonja

16.04.2024 05:23

Kada bi zapad imao sluha za srpski narod

Jelena

16.04.2024 05:25

Nećemo dozvoliti da nas tapšu po leđima,a ne priznaju našu stranu

Zlatko

16.04.2024 05:48

Zemlje exyu su upucene jedna na drugu zbog dosta imaju zajednickog i da se izgradi novo medusobno poverenje jer optereceni prosloscu necemo nikad izaci iz mrznje i nepoverenja.