PREDSEDNIK VUČIĆ O ORBANU I ERDOGANU: Premijer Mađarske rizikuje svoju poziciju zbog naše zemlje

Autor:

Vesti

09.12.2023

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Orban podržava Srbiju.

PREDSEDNIK VUČIĆ O ORBANU I ERDOGANU: Premijer Mađarske rizikuje svoju poziciju zbog naše zemlje

Foto: RTV Pink

Orban podržava Srbiju na evropskom putu, a posle sastanka sa Osmani, Redžep Tajip Erdogan kaže da podržava takozvano Kosovo, istakao je Vučić:

- Erdogan je rekao da će nastaviti pojačano da radi na međunarodnom priznanju Kosova, što je malo teža rečenica za nas. Viktor Orban je naš iskreni prijatelj, koji podržava Srbiju i koji neretko rizikuje svoju poziciju da pomogne Srbiji. Zato mu beskrajno hvala - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti najavljujući značajan događaj koji će se održati sutra u Nišu.

Na ovom skupu, predsednik Vučić će ugostiti predsednika Republike Azerbejdžan, Ilhama Alijeva, predsednika Republike Bugarske, Rumena Radeva, kao i ambasadora EU u Srbiji, Emanuela Žiofrea.

Glavni povod ovog okupljanja jeste obeležavanje početka rada Gasnog interkonektora Srbija - Bugarska, projekta čija je vrednost skoro 90 miliona evra, od čega je čak 50 miliona evra donirala Evropska Unija.

Značaj Gasnog interkonektora Srbija – Bugarska

Predsednik Vučić istakao je značaj ovog gasnog interkonektora, naglašavajući da je reč o veoma važnom projektu za Srbiju. Ovaj interkonektor omogućiće direktnu vezu između srpske i bugarske gasne mreže, što će doprineti većoj sigurnosti snabdevanja gasom, ali i otvoriti nove mogućnosti za trgovinu i saradnju sa Bugarskom i Azerbejdžanom.

- Znam da smo se dugo time bavili, naći finansiranje, to košta 94 miliona evra, od čega je 50 miliona poklon od EU, a 25 posto od ostalo je finansirano najpovoljnijim kreditima Evropske investicione banke, ostalo je finansirano iz našeg budžeta - rekao je predesednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (5)

Loading
Мiraš

09.12.2023 23:02

Орбан се увек храбро залагао за нас и стајао увек у нашу одбрану ,не размишљајући за своју позицију..А Ердоган је највећи људски финални производ .

Atila

09.12.2023 23:33

Orban se po ko zna koji put dokazao kao prijatelj Srbije, a sve zahvaljujući odličnoj saradnji sa predsednikom Vučićem!

Petkoni983

09.12.2023 23:37

Orban je veliki prijatelj Srbije i veoma ceni naseg predsednika...

Mitarpavlovic

09.12.2023 23:48

Orban je više puta pokazao da je pravi prijatelj Srbije.