PUPS izborne skupštine gradskih odbora Prijepolje, Priboj i Raška (FOTO)

Autor:

Vesti

10.12.2022

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na čelu Gradskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Prijepolje je Dragan Vasojević, odlučili su jednoglasno izabrani delegati mesnih odbora PUPS - Solidarnost i pravda u prepunoj sali u prisustvu brojnih gostiju, predvođenih predsednikom poslaničke grupe SNS Zoranom Jakovljevićem.

PUPS izborne skupštine gradskih odbora Prijepolje, Priboj i Raška (FOTO)

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

Za potpredsednike ovog gradskog odbora izabrani su Milja Petrović, Budimir Tešević i Muhamed Čantrić. Na istoj sednici izabrano je stalni sastav Gradskog odbora, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i sekretar. 

Dragan Vasojević bio je izričit „PUPS neće posustati u nastojanju da u praksi realizujemo sve naše programske ciljeve. To od nas očekuju i penzioneri i poljoprivrednici i zaposleni. Raduje nas veliko interesovanje ljudi iz okolnih sela za sve ono što PUPS i naš predsednik Milan Krkobabić, kao ministar za brigu o selu, sprovodi u delo“.

Izborne skupštine održane su i u Gradskim odborima Priboj i Raška, pa se na čelu pribojskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda po treći put nalazi Novko Prijović, a raški odbor ponovo predvodi Milan Pokimica.

- Unutarpartijski izbori održavaju se u svih 129 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. Cilj nam je kadrovsko i organizaciono jačanje Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda. Istovremeno, to je i puna akciona i kadrovska osposobljenost da se realizuju osnovni programski ciljevi PUPS - Solidarnost i pravda, ali i početak ozbiljnih priprema za buduće izbore. Zajedno su penzioneri, poljoprivrednici i proleteri, zajedno su i mladi i stari - izjavio je predsednik izvršnog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski.

 

Odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje se osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

Predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra je jedan od priopriteta PUPS – Solidarnost i pravda u narednom periodu. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.
Nastavlja se i zalaganje za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Izbornoj sednici PUPS - Solidarnost i pravda u Prijepolju prisustvovao je član izvršnog odbora zadužen za Zlatiborski okrug Sreten Selaković i predsednica Gradskog odbora Užice Jelena Radović.

Gosti izborne skupštine bili su i predsednik opštinskog odbora SPS Njegoš Janušević i predsednik UP Prijepolje Ljubiša Vuković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading