HIT PRIČA! MINISTAR ZA SAMOG SEBE: Tončev bi da preseli resor, mrzi ga da putuje do Beograda!

Autor:

Vesti

25.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tražio da mu kabinet bude u Nišu, baš tamo gde ima hotel, a nadomak Surdulice, u kojoj mu je firma.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novica Tončev

Novica Tončev, funkcioner SPS i ministar za razvoj nerazvijenih opština, planira da spakuje kofere i napusti Vladu Srbije. Rešio je, naime, da svoj resor iz Nemanjine 11 u Beogradu preseli u Niš. Bliže mu kući, odnosno nadomak Surdulice, gde mu radi građevinska firma ("Tončev gradnja"), a usput ima i hotel u Nišu. Zgodno!

Ministar je priznao da je logistički sve spremno za preseljenje i da se traži adekvatan prostor. Zvanično je, kao razlog, naveo to što bi izvršna vlast mogla bolje da sagleda problem nerazvijenih opština jer ih ima više na jugu Srbije nego u prestonici. Pitanje (logično) jeste zašto onda, umesto Niša, nije odabrao Mali Zvornik, Golubac ili neko drugo mesto u kom ne vodi biznis?

LOŠE OPCIJE

- Ministarstvo je u avgustu uputilo zvaničan dopis gradonačelnici Niša s molbom da nam odobri na korišćenje deo prostorija u Gradskoj kući da bismo izmestili naše sedište. Grad Niš je odgovorio i ponudio opcije koje nisu pogodne za korišćenje, pa smo i dalje u pregovorima oko lokacije. Naravno, ovo je prvi korak, krajnja realizacija biće u dogovoru s premijerkom Anom Brnabić i Vladom. Ovo bi bilo prvo ministarstvo koje je izmestilo svoje sedište - ispričao je Tončev priču u koju teško da neko može da poveruje.

Dodaje on da bi i druga ministarstva trebalo da razmisle da se izmeste iz Beograda. Nije, kaže on, samo Beograd Srbija. Ostaje još samo da i svi drugi članovi Vlade pootvaraju firme i hotele po Srbiji, pa da se presele u ta mesta.

ORGANI REDA

Na pitanja koja mu je poslao Srpski telegraf, Tončev je odgovorio tako da, osim prve rečenice, baš i nismo razumeli šta je želeo da kaže:

- Kao što možete primetiti, 30 opština od ukupno 44, koliko pripada u nadležnost rada mog kabineta, jeste fizički bliže Nišu nego Beogradu i sasvim je opravdan predlog da sedište kabineta bude u Nišu. Samo da vas podsetim da i grad Niš ima organe reda i da policija i tužilaštvo svoj posao rade odgovorno i profesionalno ne samo u Beogradu nego i u celoj Srbiji. Lično se zalažem da svako ko ne poštuje zakon odgovara i snosi posledice za svoja dela. Inače, grad Vranje je bliži mojoj rodnoj Surdulici, ali to ostavljam nekom kolegi da ministarstvo izmesti tamo.

Neki od bisera Novice Tončeva

- pretio blokadom auto-puta Beograd-Skoplje ako još neko od direktora iz SPS u Surdulici bude smenjen

- lomljenjem kanalizacionih šahta i nasiljem svetio se meštanima koji nisu glasali za njega

- četiri saradnice Novice Tončeva uhapšene zbog malverzacija u javnim nabavkama

- kad mu je iz gepeka audija ukraden kofer sa 5.000 evra, rekao je da "te pare uvek nosi sa sobom i da to i nije neka suma"

- oko 170 miliona dinara iz kase opštine Surdulica završio na računu lokalnog fudbalskog kluba koji vodi sin Novice Tončeva

- s fudbalerima srpske reprezentacije otputovao u Azerbejdžan da gleda utakmicu u Bakuu, krajem marta prošle godine, u jeku borbe protiv virusa korona

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading