"SVE JE U IGRI"! Evo na šta se sve sumnja u slučaju nestale devojčice Danke - OGLASIO SE IGOR JURIĆ!

Autor:

Vesti

27.03.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u Srbiji aktiviran je sistem "Pronađi me", koji je pandan Amber alertu.

"SVE JE U IGRI"! Evo na šta se sve sumnja u slučaju nestale devojčice Danke - OGLASIO SE IGOR JURIĆ!

Foto: Youtube/ K1 Televizija,Društvene mreže

Dvogodišnja devojčica Danka Ilić nestala je juče nešto pre 14 sati u naselju Banjsko polje kod Bora, a potraga za njom ulazi u 21. sat.

Danka ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 centimetara i u trenutku nestanka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. U potrazi su angažovani policija, vatrogasci i građani, kao i Žandarmerija i lovci.

- Sve opcije su sad u igri. Nemoguće je da je devojčica od dve godine mogla tako daleko da ide od mesta nestanka. Ali, to nije pitanje za mene i ne usuđujem se da odgovara na to, ali ono što mogu iz svog ličnog iskustva da kažem i znam kada se desi nestanak, onda se ispituju i oni ljudi koji su bili najbliži detetu, prvenstveno roditelji, a onda se širi krug kako se i širi obruč te pretrage. Postepeno se ide od jednog do drugog da se raščisti svaka moguća sumnja. Tako da sigurno među pripradnicima MUP postoji sumnja u otmicu, ali mi nemamo za sad nikakve informacije - rekao je danas Igor Jurić za B92.

Foto: Društvene mreže

Danka Ilić

Danka oteta?

Igor Jurić je dodao i da je bitno da se ne ugrozi život deteta.

- Brzina jeste ključna, i to je ono što sam ja govorio, ali je bitno da se ne ugrozi život deteta. S obzirom na uzrast deteta, policija je imala ozbiljnu sumnju da je otmica u pitanju i moralo je da se čeka, kako se ne bi ugrozio njen život. Ključno za sistem je da se ne ugrozi život deteta. Kriterijumi su bili ispunjeni, ali taj osnovni, da se život deteta neće ugroziti, je ono što se čekalo. Moram da napomenem, u momentu kada je prijavljen nestanak, više od 200 službenika MUP-a bilo je na licu mesta i s obzirom na uzrast deteta nije se zaista mislilo da će dete otići dalje i da će oni pretražiti sam teren i da će dete pronaći. Danas je obaveštena cela Srbija i ukoliko je ona u našoj zemlji, ona će se, siguran sam, pronaći. Kada se to dogodi, možemo analizirati da li je moglo bolje - kazao je Jurić za K1 i objasnio je zbog čega su sinoć mnogi građani dobili kasne poruke.

Kriminolog: Kreće se od roditelja

- Istraga uvek kreće od roditelja. Mi u kriminalistici imamo nekoliko potencijalnih scenarija. Jedan od njih vezan je za delovanje roditelja pre i posle nestanka deteta - rekao je Ratomir Antonovic, kriminolog, za B92.

Kriminolog Antonović govorio je i o psima tragačima koji se nalaze na licu mesta.

- To su psi tragači koji su specijalno dresirani, putem njuha i drugih sposobnosti mogu da utvrde da li je dete bilo tu. Radi se o posebnoj grupi pasa tragača koji će pronaći dete ako je u Tom opsegu njihove potrage. -

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tijana

28.03.2024 09:00

Veliki strucnjak bolje bi mu bilo da se ne pojavljuje u javnosti da imalo ima ljudskosti to bi i uradio.

Milica Savic

28.03.2024 11:41

Od početka je jasno da roditelji stoje iza ovoga.Zivi bili pa videl

Ružica

31.03.2024 13:57

Ako je negde živa molim gospoda da pokaže put do nje .anđeo mali...